Mervi Nurmi: "Kenyan päätös tuli puskista"

Huiman naisjoukkueen pitkäaikaisen kantavan voiman, Kenya Robinsonin oli määrä päättää uransa tulevan kauden jälkeen, mutta tiistai-iltana rautarouva täysin yllättäen ilmoitti ettei hän tule enää Suomeen ja Äänekoskelle.

- Kenya sanoi olevansa kyllästynyt koripalloon. Kesän hän on treenannut normaalisti Yhdysvalloissa, ja tämä ilmoitus tuli nyt täysin puskista. Lentoliput hänellä oli tulevalle lauantaille, ja sunnuntaina piti jo olla mukana Ponteva-pelissä, Huiman valmentaja Mervi Nurmi kertoo tyrmistyneenä.

Vuonna 1997 ensimmäisen kerran Suomeen saapunut Robinson edusti ensimmäisillä kausillaan SBG:tä, Panttereita ja BC Nokiaa. Yhtä väliin jäänyttä kautta lukuunotta viimeiset 15 kautta nainen pukeutui keltasiniseen Huiman peliasuun.

Heti ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan Huiman kultamitaleille johdattanut Robinson metsästi pitkään toista mestaruuttaan, mutta vaikka herhiläiset on nähty loppuotteluissa kolme kertaa kevään 2003 jälkeenkin jäi toinen mestaruus Kenyalle vain haaveeksi.

Robinsonin nimi tulee jäämään Korisliigan historian kirjoihin, sillä kaikkien aikojen tilastoissa rautarouva on kerännyt eniten niin levypalloja, syöttöjä, riistoja kuin tuplatupliakin. Pelatuissa otteluissa ja pisteissä edellä on ainoastaan Lea Hakala, ja torjunnoissa Minna Sten. Huomion arvoista on se, että pelattuja minuutteja Kenyalla on yhteensä 21 300, ja kakkostilaan on eroa yli 7 000 minuuttia. Nainen vietti siis Korisliigaparketeilla lähes viisi vuorokautta enemmän kuin lähimmät uhkaajat.

Vielä viime kaudellakin 47-vuotias Robinson sijoittui Korisliigan tilastoissa kolmanneksi levypalloissa, ja kokonaistehokkuudessa sijoitus oli 13. Kenyan 12.2 pisteen ja 11.0 levypallon keskiarvot jäivät kauas parhaista kausista, mutta parhaan syöttökeskiarvon (3.6) nainen kirjautti viimeiseksi jääneellä kaudellaan.

Huima etsii kuumeisesti korvaajaa Robinsonille. Mervi Nurmen toiveissa on löytää samantyyppinen pelaaja, mutta kertoo sen myös olevan haastavaa juuri kauden alla. Viikonlopun TUL-turnaukseen mennessä uutta pelaajaa tuskin ehtii kuitenkaan löytyä.

- Aina ei riitä se että on hyvä pelaaja, vaan pitää olla myös sellainen että sopii juuri tähän meidän joukkueeseen. Me kun etsitään vielä alelaarista, niin sekin tuo omat haasteensa. Seuraavat yöt menevät sitten valvoessa agentteja pommittaen, kaikki työ lähti aivan alusta nyt, Mervi Nurmi harmittelee.

Tehopelaaja Kenya Robinson jättää Huiman