Niko valloittaa teatterilavoja

Tapasimme Niko Dahlblomin kesäisenä päivänä, kun hän oli löytänyt kalenteristaan aikaa haastattelulle, kaiken muun kiireen ohella. Haastattelu asiallinen, mutta rento ja nauroimme paljon.

Pääsit Jyväskylän kaupungin teatteriin, miten kuulit avoimesta paikasta?

– Ala-keiteleen Musiikkiopiston lauluopettajani laitto viestiä Facebookissa, sen jälkeen otin yhteyttä teatteriin ja olin koe-esiintymisessä tammikuun lopussa. Koe-esiintymisessä piti laulaa yks laulu, lausua runo, tanssia ja sit improvisoitiin yks kohtaus. Sen jälkeen valituille tuli viesti et ne pääsi mukaan esitykseen.

Millaista teatterissa on?

– Monipuolista, rankkaa, mut kuitenki rentoo et aina jaksaa ja on kivaa porukkaa. Meillä oli keväällä tosi paljon harjotuksia, nyt on kesä-heinäkuut vapaata ja syksyllä mennään taas tiukalla aikataululla.

Jatkatko silti Varjolapsissa?

– Joo, syksyllä katon miten paljon pystyn olee mukana, mut sen verran mitä pystyn ni kyllä oon.

Haluatko kertoa esityksestä jotain muuta esimerkiksi ketä näyttelet?

– Näyttelen Mikko Kultasta, Leenan pikkuveljeä. Tarina on aika perinteinen et on paljon hahmoja esim. Inkkareita ja merenneitoja, mut silti meil on myös uusia juttuja.

Onko sulla kiireinen kesä?

– No Liimattalassa Kömin teatterissa on 30.6 ensi-ilta

Juhannustauti-esitykselle, jossa oon mukana. Ja sit oon kaks viikkoo päiväkodissa kesätöissä ja oon isosena riparilla.

Kenet haluaisit ehdottomasti tavata?

– Ai ihan kenet tahansa? Michael Jackson ois kyl sellanen. Ja sit varmaan Justin Bieber.

Miksi juuri heidät?

– Michael koska oon ihan pienestä asti fanittanu sitä. Kävin joskus pienenä kirjastosta lainaamassa Michaelin levyn ja popitin sitä kotona kovaa ja riehuin samalla. Mulla on myös ens vuonna laulututkinto, jossa on joitain Jacksonin biisejä. Ja Justinin koska pidän sen musiikista. Vaikka en pidä kaikista niistä asioista mitä se on tehny, mut arvostan sitä ihmisenä niitten hyvien asioiden takia. Ja se tekee sen tyylistä musiikkia mitä laulan.

Sinulta loppui peruskoulu, minne hait jatko-opiskelemaan?

– Pääsin Äänekosken lukioon.

Mikä on unelma-ammattisi?

– NÄYTTELIJÄ. Tai no haaveilen siitä, koska ei ikinä tiiä mitä tulee tapahtuu.

Mikä on/oli lempiaineesi koulussa?

– Historia kiinnostaa sillee aika paljon, musiikki nyt varmaa aika itsestäänselvyys, nii ja sit äikkä! Oon tosi tarkka kaikista kirjoitus- ja yhdyssanavirheistä. 

Mikä oli keskiarvosi?

– 9.42

Missä näet itsesi 10 vuoden päästä?

– Jossain missä pystyn tekee monipuolisesti juttuja mistä tykkään. Todennäköisesti isompi kaupunki. Ehkä opiskelen, ehkä en.

Aiotko tulevaisuudessa muuttaa pois Äänekoskelta, ehkä jopa ulkomaille?

– Ehkä joskus ulkomaille, ehkä Helsinkiin, Tampereelle tai johonkin muuhun isoon kaupunkiin, koska sieltä saa teatteri-alalta töitä.