Nuoret miehet täyttävät näyttämön

Siniseen poliisiasuun sonnustautunut Sipri Pussinen tepastelee rehvakkaasti Hietaman Nuorisoseuran talon näyttämöllä eläytyen rooliinsa täysin rinnoin.

Ensimmäistä kertaa Hietaman Nuorisoseuran näyttämö ry:n riveissä esiintyvä oululaislähtöinen mies nähdään maaliskuussa ensi-iltansa saavan Rauno Juhannusvuoren käsikirjoittaman Viimeisen päälle poliisi -komedian nimikkoroolissa.

– Minulla on jonkun verran kokemusta näyttelemisestä. Kävin Oulussa teatterilukion, mutta siitä on vierähtänyt jo tovi, Jyväskylässä asustava mies summaa.

Poliisi Ryynänen on kova karju ja kelpo poliisi, joka saa siirron pienelle kylälle kyläpoliisiksi. Alkuun hiljaisen tuntuisella kylällä alkaa tapahtua ja pian ollaan asian ytimessä. Herskyvä koko perheen komedia on näyttämöltä tutun Reijo Kuukkasen esikoisohjaus.

– Ryynänen kuvittelee itsestään vähän liikaa niin naisrintamalla kuin muutenkin. Kommelluksilta ei tietenkään vältytä, Kuukkanen kuvailee.

Pussisen lisäksi maaliskuussa lavalla tepastelee useampikin uusi kasvo. Parina vuonna Nuorisoseuran talon näyttämöllä nähty Samuli Laatu on houkutellut mukaansa aimo kaartin nuoria miehiä.

– Nuoria miehiä on vaikea saada rooleihin. Meiltä puuttui alkuun pari näyttelijää, mutta onneksi pojat lähtivät mukaan, Kuukkanen kiittelee.

 

Laatu nähdään Ryynäsen arkkivihollisen rosvopäällikön roolissa. Rosvojengiin kuuluvalle Juho Oikarille rooli on neitsytmatka näyttelemiseen. Myös Pussisen kämppäkaveri Ilari Schmidt on liittynyt Hietaman Nuorisoseuran näyttämön kaartiin.

– En halunnut sanoa Samulille ei. Minulla ei ole koskaan ollut mitään hinkua lavalle, mutta kaveria autetaan aina, Oikari naurahtaa.

Seuran puheenjohtajana jo viimeiset kaksi vuosikymmentä toiminut Tarmo Kokko kertoo näyttelijätarjokkaita harvoin olevan jonoksi asti. Kuitenkin lavalla on vuosien varrella nähty mukava kaarti ihmisiä.

– Vaihtuvuus on kuitenkin ollut hyvä. Katsojallekin on piristävää nähdä lavalla uusia kasvoja, Kokko hymyilee.

 

Näytelmän harjoitukset ovat jo täydessä vauhdissa ja vuosikymmeniä näyttämön lavasteista vastannut Veikko Suopelto on saanut miljöön valmiiksi. Tällä hetkellä näyttämöllä harjoitellaan pari kertaa viikossa ja tahti sen kuin tihenee maaliskuuta kohti mentäessä.

– Lavalla ei tarvitse miettiä kauppalistoja tai arkisia murheita. Porukka on ihana ja täällä oleminen poistaa tehokkaasti stressiä, porukan äitihahmoksi tunnustautuva Ulla Särkinen summaa.

Viimeisen päälle poliisi -näytelmään nuorten miesten rinnalle naiskauneutta tuovat Tiia Turunen, Ulla Särkinen, Jenna Lukkari sekä Virva Kokko. Ääniteknikkona toimii yli 20 vuotta seuran toiminnassa mukana ollut Seppo Rautiainen.

”Viimeisen päälle poliisi” saa ensi-iltansa 11.3. kello 19.