Päiväkoti vaihtui ikääntyvien asumisyksiköksi

Siklatilat Oy on kiinnostunut rakentamaan ikääntyvien tai erityisryhmien asumisyksikön Äänekoskelle. Yhtiö on jättänyt Äänekosken kaupungille hakemuksen määräalasta, joka sijaitsee Karhunlähteen päiväkodin vieressä.

- Olemme seuranneet Äänekosken tilannetta pitkään. Asiat ovat edenneet siihen suuntaan, että tulossa oleva tarve on nähty. Äänekoski on tehdasinvestointien ja viimeisen parin vuoden aikana tapahtuneen kasvun myötä kiinnostava paikka, Sikla-konsernin toimitusjohtaja Janne Nieminen perustelee.

Hän ei vielä suostu kertomaan enempää hankkeesta tai tulevasta toimijasta.

- Hanke etenee, mikäli kaupungin ja operaattorin tarpeet kohtaavat.

Kempeleellä toimiva Siklatilat Oy on yksi Sikla-konsernin tytäryhtiöistä. Yrityksellä on parhaillaan käynnissä toistakymmentä rakennushanketta eri puolilla Suomea.

- Meillä on kaikkien suurten hoivaoperaattoreiden kanssa yhteistyötä ja myös hankkeita käynnissä. Ensi vuodelle odotamme voimakasta kasvua. Alkamassa on useita kymmeniä hankkeita, Nieminen toteaa.

Aiemmin COR Group -konserniin kuuluva Touhula Varhaiskasvatus Oy suunnitteli yksityisen päiväkodin rakentamista nyt kyseessä olevalle tontille.

- Nyt näyttää siltä, ettei uudelle päiväkodille olisi kysyntää. Nykyinen palveluverkko on toimiva. Olemme ehdottomasti kiinnostuneita Äänekoskesta, jos kysyntää tulevaisuudessa on, Touhula Varhaiskasvatus Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäki-Runsas sanoo.