Painotalolla pääsee makujen maailmaan - "Kaiken kruunaa voi"

Äänekosken Painotalon käytävillä leijailee huumaava tuoksu samalla, kun lavalta kuuluu bändin soitantaa. Parhaillaan käynnissä oleva Koskelan Setlementin Eloa&Rokkia&Soppaa-tapahtuma tarjoaa vierailleen kokemuksia liki kaikille aisteille, sillä ravintolapäivänä järjesttevä tapahtuma tarjoaa monenlaista koettavaa.

- Pääroolissa tietenkin on ruoka, joista iso osa on etnisempää, kuten itämaista tai lähi-idän suunnalta. Hyvän ruoan lisäksi puoli viideltä esiintyy vielä Amaj&Dostan bändi ja aikaisemmin päivällä nähitin Kiehumispiste-dokumenttielokuva, luettelee Koskelan rehtori Paula Nieminen-Lehto.

Parin vuoden ajan Koskelan tiloissa järjestetty ruokatapahtuma laajeni tänä vuonna ensimmäistä kertaa Painotalolle. Perinteistä ruokaa tarjolle olivat tuoneet Karjalaseuran Kaija Pulli ja Marja-Liisa Taipale, sillä heidän pöytänsä notkui karjalanpiirakoita.

- Tänään ja eilen on paistettu yhteensä viisi sataa piirakkaa ja iso osa niistä on jo mennyt.

Karjalaseuralaisten mukaan täydellinen karjalanpiirakka on monen tekijän summa. Raaka-aineina on syynä heidän mukaansa käyttää oikeaa maitoa, aitoa voita ja kun sen yhdistää ohueen kuoreen sekä sopivaan määrään täytettä niin onnistunut karjalanpiirakka on valmis - melkein.

- Kaiken kruunaa oikea paistaminen ja tuoreen piirakan päälle laitettava aito voi, Taipale paljastaa.

Eloa&Rokkia&Soppaa -tapahtuma jatkuu Äänekosken Painotalolla lauantaina 7. lokakuuta kello 18 saakka