Ratamoottoripyöräilykauden hieno päätös:Takalasta Suomen Cupin mestari

Äänekoskelainen Vertti Takala ylsi ensimmäisellä ratamoottoripyöräilykaudellaan B-luokan Suomen Cupin voittoon Superstock 600-luokassa. Suomen Cupin päätöskisa ajettiin Virtasalmen Motoparkissa 2.–3.9.

- Ensimmäinen kauteni meni yli odotusten. Ensimmäisessä kisassa sm-kärki ohitti minut kierroksella, mutta kauden edetessä pystyin taistelemaan itseni palkintopallille. En voi olla kuin tyytyväinen ensimmäiseen kauteeni uuden lajin parissa, 22-vuotias mies summaa.

Suomen Cupin voiton ansiosta Takala nähdään ensi kaudella Superstock 600-luokan mitalikandidaattina SM-sarjassa. Kuluneella kaudella hän päihitti ajollaan useissa kisoissa lukuisia A-luokan kuskeja.

- Koen, että SM-tason kärki on tällä hetkellä saavutettavissani, mutta se vaatii paljon ajoa alle. Ratamoottoripyöräily on minulle kuitenkin tuore tuttavuus ja asfaltti vieras alusta.

- Täytyy ottaa mahdollisimman paljon kilometrejä alle ennen seuraavan kauden alkua, jäärata-ajossa SM-hopeaa viime kaudella napannut Takala kertoo.

Viime sunnuntaina Motoparkissa ajetussa kauden päätöskisassa Takala ylsi kokonaiskilpailun neljännelle sijalle ja voitti oman luokkansa. Lauantaina kisa alkoi lupaavasti, mutta mies kaatui kokonaiskilpailun toiselta sijalta. Kuski ei onneksi saanut kaatumisessa kovaa tälliä, mutta pyörä teki näyttävät voltit.

- Taistelin kärkipaikasta SM-kultaa voittaneen Felix Nässin kanssa, mutta kaaduin ajovirheen takia. Pyörä meni aika solmuun, ja sitä sai korjata yö myöhään asti. Vauhtini oli kisassa kuitenkin kohdallaan ja siihen saan olla tyytyväinen, mies summaa.

Tulevana viikonloppuna Takalalla on suunnitelmissa lähteä treenimielessä kisoihin Viroon. Miehen on tarkoitus ajaa mahdollisimman myöhään syksyyn.

- A-luokassa täytyy olla kovassa kunnossa. Talvella on tarkoitus kilpailla jääradalla.

Tarkkoja tavoitteita mestarikuski ei vielä ensi keväänä alkavalle ratamoottoripyöräilykaudelle uskalla paljastaa.

- Tähtään korkealle ja totta kai haluan parantaa tuloksiani. En voi muuta kuin kiittää kaikkia tukijoitani tällä kaudella, erityisesti vanhempiani, Takala summaa.