Simo Hannulan näyttely aukeaa taidemuseolla - "Todellinen taidegrafiikan uranuurtaja"

Äänekoskella, Konginkankaan Liimattalassa syntyneen Simo Hannulan muistonäyttely ihastuttaa Äänekosken Taidemuseolla loppuvuoden.

Konginkankaan Liimattalassa syntyneen grafiikkataiteilija Simo Hannulan (1932-2016) taidenäyttelyn avajaisia vietetään huomenna tiistaina Äänekosken taidemuseolla. Simo Hannula in Memoriam -nimeä kantava näyttely koostuu yhteensä noin 70 eri teoksesta yhteensä seitsemältä eri vuosikymmeneltä.

- Hannula on tehnyt elämänsä aikana valtavan määrän teoksia ja niistä pintaraapaisuna on näytillä nämä teokset. Hän oli yksi suomalaisen modernin taidegrafiikan todellisista uranuurtajista, kertoo taidemuseon amanuenssi Marjo Ahola.

Simo Hannula palkittiin vuonna 1969 Pro Finlandia -palkinnolla ja vuonna 1993 hänet nimitettiin taiteilijaprofessoriksi. Suurin osa hänen teoksistaan metalligrafikkaa.

- Hän rakasti käyttää aiheena Helsingin Linnanmäkeä, joka nousee esiin lukemattomissa hänen töissään. Kuulopuheen mukaan hänellä oli Linnanmäen johtajalta 50-luvulla lupa päästä aina halutessaan alueelle taiteilemaan, Ahola paljastaa.

Parhaana vuonna Hannula teki jopa 50 laattaa vuodessa eli yhden per viikko. Ensimmäiset grafiikkateokset on 1950-luvun alusta ja viimeiset 2010-luvulta.

- Mukana on paljon myös mielikuvituksellisia töitä, joissa on avaruusaiheita ja esimerkiksi yksi näyttelyn teos on omistettu John F. Kennedyn muistolle.

Simo Hannula in Memoriam -näyttely Äänekosken taidemuseolla 10. lokakuuta - 17. joulukuuta 2017.