Suolahdessa painitaan läpi päivän - Väinö Hakkaraisen ja Ivar Wacklinin muistopainit parhaillaan käynnissä

Väinö Hakkaraisen ja Ivar Wacklinin muistopainit houkuttelivat Telakkakadun koululle Suolahteen liki viisikymmentä painijaa.

Äänekosken Suolahdessa, Telakkakadun koululla väännetään tänään läpi päivän toden teolla. Suolahden Urhon järjestämiin Väinö Hakkaraisen ja Ivar Wacklinin perinteisiin muistopaineihin osallistuu kymmeniä painijoita, mukanaan kotijoukkueen edustajina konnevetinen Aleksi Kinnunen ja suolahtelainen Joni Pitkänen.

- Hyvillä mielin lähdetään painimaan. Jonkin verran kisoja kertyy vuoden mittaan, mutta tietenkin kotikisat ovat aina mukavia, kertovat useita vuosia kumpikin painia harrastaneista pojista.

14-vuotias Joni on paininut jo yhdeksän vuotta ja 10-vuotias Aleksikin liki kolme. Molempia painissa kiehtoo sen monipuolisuus ja harrastuksen kautta saatavat kaverit. Telakkakadun koululla painimatolle lähdettiin kuitenkin voitto mielessä.

- Tietenkin mahdollisimman hyvin olisi tarkoitus pärjätä.

Paineja järjestämässä olleen Urhon Ismo Malisen mukaan tänä vuonna muistopaineissa teemana oli Suomen juhlavuoden mukaan Suomi100. Juhlakisojen perässä joukkueita Suolahteen on lähtenyt ympäri Suomen.

- Painijoita on aina Alavusta ja Kuopiota myöten. Kilpailut ovat junioripainotteiset ja mukana on lähemmäs viisikymmentä painijaa. Kovat kisat saadaan päivän mittaan aikaiseksi.