Taistelu-Jaska, Late Lammas, Obama... - Äänekosken lukion penkkareissa kylällä liikkui monenlaisia hahmoja

Äänekosken lukion noin sata abiturienttia ajoivat neljän kuorma-auton voimin läpi Äänekosken keskustan erilaisiksi hahmoiksi pukeutuneina lukiourakkansa päätteeksi.

Vähiin käy ennen kuin loppuu, kuuluu iloinen naurunremakka Äänekosken lukion pihamaalta. Lukion vanhimpien eli abiturienttien lukiotaival on kirjoituksia vaille valmis ja tänään torstaina tätä juhlistettiin perinteisten penkkareiden merkeissä.

Satakunta abiturienttia oli pukeutunut mitä erikoisimpiin hahmoihin ennen kuorma-auton lavalle nousua. Lukiolaisten joukosta löytyi muun muassa Late Lammas, Teletappi, Yhdysvaltain entinen presidentti Obama ja internetsuosioon noussut Taistelu-Jaska. Taistelu-Jaskan asuun sonnustautunut Ville Ruotsalainen ja hänen kaverinsa Maiju Vertanen lähtivät penkkarikierrokselle innokkain, mutta osin haikeinkin mielin.

- Hyvät fiilikset on ja tämä oli nyt tässä. Lukio ja oikeastaan koko koulutaival on mennyt mahdottoman nopeasti, ettei sitä oikein ymmärräkään. Tämä on ollut aivan älyttömän mukavaa aikaa, Maiju ja Ville miettivät.

Molemmilla on vielä kevään ylioppilaskirjoituksia jäljellä, mutta tulevaisuuden suunnitelmat ovat pitkälti selvillä. Molemmilla on suunnitelmissa lähteä Tampereelle jatko-opintoihin.

- Lääkikseen olisi tarkoitus päästä, Maiju kertoo.

- Insinööriksi opiskelemaan sähköpuolelle tai sitten tietotekniikkaa, Ville jatkaa.

Penkkareiden jälkeen lukiolaisilla riittää tällä viikolla vielä vientiä. Huomenna perjantaina Äänekosken liikuntatalolla tanssitaan Wanhojen Tanssit, joista on yleisölle avoin näytös illalla kello 18 alkaen.