Talviriehaan koko perheen voimin sunnuntaina

Äänekosken Äänemäessä iloitellaan sunnuntaina 19. helmikuuta Koko perheen talviriehan merkeissä. Hulinaa rinteessä ja sen juurella riittää kello 12-16

niin perheen pienimmille kuin vähän isommillekin viikareille.

Tapahtumassa on leikkimielistä kilvoittelua lankkusuksi hiihtokilpailun ja pulkkakisan muodossa. Lukion ja POKEn oppilaiden tekemät lumiveistokset julkistetaan tapahtuman alussa ja veistoksista valitaan voittaja.

– Äänemäkeen on kasattu iso lumikasa, josta lukion ja POKEn oppilaat tällä viikolla taiteilevat toiminnalliset veistokset. Tarkoitus on, että tuotokset palvelisivat lapsia, jotka mielellään touhuavat ison lumikasan päällä muutenkin, MLL Äänekosken paikallisyhdistyksen varapuheenjohtaja Laura Hämäläinen summaa.

 

Riihivuoren rinneopettajat antavat rinneopetusta lumilautailuun ja lasketteluun ja pulkkamäki kutsuu laskemaan perinteisemmillä välineillä. Tarjolla on myös Hepokankaan hevospalveluiden järjestämää hevoskyyditystä aina kello 14 saakka.

Äänekosken seurakunta järjestää Hyvien tekojen huutokaupan, jolla tuetaan yhteisvastuukeräystä.

– Mukaan ilmoittautuneet ihmiset tarjoavat huudettavaksi hyviä tekoja esimerkiksi vanhukselle ulkoiluseuraa, Hämäläinen selventää.

 

Pekka Häyhän juontama tapahtuma huipentuu laskettelunäytökseen ja VPK:n ja SPR:n turva- ja pelastusnäytökseen.

Perheen pienimpiä tapahtumassa viihdyttää 4H yhdistyksen Topi Nalle. Paikan päällä on mahdollisuus paistaa makkaraa ja maistella Äänesalon Marttojen lettuja.

Talviriehan toteuttavat Äänekosken 4H, MLL Äänekosken paikallisyhdistys, VPK, SPR, Äänekosken seurakunta, Äänekosken kaupunki, Äänesalon Martat ja Äänekosken Urheilijat. Hämäläinen toivoo, että talviriehasta muotoutuisi jokavuotinen perinne.

– Toivottavasti sunnuntaille sattuu hyvä ilma. Pientä rahaa kannattaa varata taskunpohjalle mukaan, niin ei tarvitse nälkäisenä ulkoilla.

Koko perheen talvirieha Äänemäessä sunnuntaina 19.2. kello 12-16.00.