Tatuointitaiteilija ammentaa Kalevalasta

Taidokkaasti tehdyn tatuoinnin saa keväällä ovensa Kauppakadulla avanneesta Studio Tuonelasta.

Henri Rahm, 30, opiskeli aikoinaan sähköasentajaksi ja teki töitä asennushommissa ja traktorin kokoajana. Kuusi vuotta sitten alkanut tatuointiharrastus vei kuitenkin mennessään, ja mies avasi keväällä oman yrityksen Äänekosken torin laidalla.

– Tatuointiajoissa on nyt 3–4 viikon jono. Ehkä aktiivisin tatuointeja teettävä ryhmä on 20–30 -vuotiaat, mutta kyllä asiakkaina on ollut ikäihmisiäkin, hymyilee Henri.

Ihmiset suosivat tekstiaiheita, joihin valitaan jokin tärkeä asia perheessä tai ystävyyssuhteissa. Sanat voivat kertoa jostain tärkeästä tai vaikeasta elämäntilanteesta ja siitä miten mennään eteenpäin. Kuvalla halutaan kertoa jotain omasta persoonasta.

Henrillä itsellään on vain kaksi kuvaa: kädessä avoimmuutta kuvaava Kaaos-symboli ja jalassa Kalevalan mukaan maailman syntyä kuvaava Suomesta löytynyt kalliomaalaus.

– Kalevala on tarinoineen minulle tärkeä asia; siitä myös studion nimi. Kalevalan mytologiset tarinat ja henkilöhahmot puhuttelevat. Kirja käsiteltiin minunkin kouluaikana ylimalkaisesti. Suomalaiset voisivat tutustua kansalliseepokseemme syvällisemmin, vetoaa Henri.

Kahden pienen pojan isällä riittää tänä päivänä kiireitä. Oman yrityksen ohessa hän soittaa kolmessa enemmän tai vähemmän aktiivisessa bändissä. Myös yritystoiminnan kehittäminen kiehtoo.

– Uskon, että viiden vuoden päästä Studio Tuonelassa tehdään muutakin kuin tatuointeja. Näköpiirissä on tuottaa erilaisia graafisia ratkaisuja.

– Tällä hetkellä meillä on mahdollista tuottaa 3D-tulostamista, pienimuotoista laserkaiverrusta, kuvien retusointia ja graafista suunnittelua. Jossain vaiheessa tarkoituksena olisi saada tekeillä olevan tietokonepelin kehittäminen aktiivisesti työn alle.