Vielä ehtii äänestää - Konginkankaalla sai välillä jonottaakin

Konginkankaalla asuva Hanna Salo havahtui vasta tänään kirjeitä avatessaan huomaamaan, että kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on nyt.

- Ennakkoäänestys meni vähän ohi. Tänään etsin ehdokasta useamman vaalikoneen avulla, ja vähän vielä arvoin, että lähdenkö, Salo kertoo äänestyspaikalta tullessaan.

Ihan ehdotonta yhtä suosikkia Salo ei ehdokkaista löytänyt. Äänestyskopissa ei kuitenkaan tarvinnut enää arpoa, joten numero piirtyi lippuun nopeasti.

Muutoin Salon vaalipäivään kuului lähinnä koiran ulkoilutusta.

- Luultavasti en seuraa vaalien tuloslaskentaa, vaan menen nukkumaan ja huomenna töihin. Aamulla katson, menikö oma ehdokas läpi vai ei.

Konginkankaan vaalilautakunnan puheenjohtaja Olli Vertainen kertoo, että äänestäjiä on käynyt päivän aikana tasaiseen tahtiin tiputellen. Välillä oli pientä jonoakin.

- Ei voi sanoa, että tässä kiirettä olisi ollut. Nuoria lapsiperheitä on käynyt yllättävän mukavasti, Vertainen iloitsee.

Äänestyspaikalla on ollut kaiken kaikkiaan rauhallista. Kukaan ei ole esimerkiksi yrittänyt äänestää toistamiseen. Muutama oli kuitenkin eksynyt väärälle äänestyspaikalle, ja heidät ohjattiin oikeaan osoitteeseen.

Monien vuosien kokemuksella Vertainen ei usko, että vaalipäivän sää vaikuttaisi äänestysvilkkauteen.

- Aamulla joku tosin totesi vähän aikaa miettineensä, uskaltaako kesärenkailla lähteä.

Mattimyöhäisiä on odotettavissa vielä viime minuuteilla.

- Joillakin on sellainen tapa. Tai ehkä he tarkistavat, että ovet ovat vielä auki, Vertainen pohtii.

Sisä-Suomen Lehti seuraa kuntavaalien tuloslaskentaa illan aikana. Ennakkoäänestyksen tulos julkistetaan vaalihuoneistojen sulkeutuessa kello 20.