Zombeja liikkeellä laatikkomaisen Äänekosken keskustassa - "Kaupungintalolla portaali"

Minecraft-peliin mallinnettava Äänekosken kaupunki taipuu moneen. Kaupunkikeskustaa voidan virtuaalimaailmassa käyttää tulevaisuuden visioimiseen tai jopa zombien välttelyyn.

Zombeja harhailemassa Äänekosken kaupungintalon edustalla, synkeitä kujia ja jatkuvaa jännitystä. Minecraftiin rakentuva Äänekosken kaupunki taipuu moneen ja pikseleistä on rakentunut myös maailma selviytymiskamppailulle.

- Kaupungintalolla on pelissä portaali, josta pääsee menemään eri ulottuvuuksiin ja yksi nistä on selviytymismaailma, kertoo Äänekosken Minecraft mallintamisessa mukana oleva Jari Simonaho.

Viime viikkoina Äänekoskea on mallinnettu innokkaiden tekijöiden avustamana Minecraft-pelimaailmaan, jossa kuutioiden avulla pystytään jäljentämään kolmiulotteista maailmaa. Äänekoski mallintuu parhaillaan moneen eri käyttötarkoitukseen Minecraft-maailmaan, joista hurjin versio on selviytymismaaima.

- Zombiemaailmassa on varsinkin yöllä hirveästi porukkaa ja tavoitteena on itselle tehdä suojia, joissa selviytyy, projektissa mukana oleva Pekka Ouli kertoo.

Äänekoskelainen nuori Niklas Minkkinen on ollut mukana rakentamassa kaupunkia Minecraftiin. Monesta eri versiosta selviytymismaailma on hänen suosikkinsa.

- Selviytymismaailma on todella jännittävä. Siellä pitää yrittää selviytyä vihollisia vastaan ja maailma perustuu oikeaan Äänekoskeen.

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston ja Äänekosken kaupungin yhteistyönä Äänekosken ympäristö mallinnetaan Minecraft-peliin. Viihteen lisäksi peliin mallinnettua maailmaa käytetään Äänekoskella uusien kaupunkivisioiden hahmotteluun ja Pekka Oulin mukaan esimerkiksi kaavoitus- ja tonttipalvelut on innostuneet pelimaailman mahdollisuuksista.

- Projektissa nähdään paljon mahdollisuuksia tukea kaupungin kehittymistä ja sen kautta myös nuoria saadaan osallistettua mukaan suunnitteluun.

Nykyisen Äänekosken alueelta Minecraft-maailmaan on jo mallinnettu pitkälti Äänekosken ydinkeskusta ja yhteen rinnakkaismaailmoista hahmotellaan parhaillaan Äänekoskea vuonna 2050.

Lue lisää Äänekosken Minecraft-projektista keskiviikon 17. toukokuuta Pikkukaupunkilaisesta.