Talous

Jalkapallomesenaatti osti liki puolet Jyväskylän Torikeskuksesta

Kauppaan kuuluu myös kaksi liiketaloa Seppälästä ja Jämsän Forum.

Lähes puolet Jyväskylän Torikeskuksesta vaihtoi alkuviikosta omistajaa, kun kiinteistösijoitusyhtiö City Kauppapaikat Oy osti 18 kauppakeskusta ja liiketilaa kahdeksalta paikkakunnalta eri puolilta Suomea. Liiketilat myi Hatfield Philips -rahoitusyhtiö ulkomaisten rahastojen lukuun.

City Kauppapaikat Oy on Raimo Sarajärven ja Jaakko Keskisen perheen omistama yhtiö, jolla on esimerkiksi Seinäjoella useita kauppa- ja liikekeskuksia. Sarajärvi tunnetaan jalkapallopiireissä Seinäjoen Jalkapallokerhon eli SJK:n pääomistajana. Hän myös kiinteistönvälitysliikeketju Suomen Kotijoukkue Oy:n emoyhtiön pääomistaja.

Iso osa ostetuista tiloista tyhjillään

Torikeskuksesta Yliopistonkatu 38:sta yhtiö osti luxemburgilaiselta rahastolta 5 200 neliötä vuokrattavaa tilaa. Torikeskuksesta pääosa eli noin 7 000 neliötä on kiinteistösijoittaja Timo Hällin omistuksessa. Myös Häll on halunnut laajentaa omistustaan Torikeskuksessa.

City Kauppapaikkojen ostamista tiloista iso osa on tyhjillään. Tilat sijaitsevat Torikeskuksen Väinönkadun puoleisessa päässä ja Yliopistonkadun varressa.

City Kauppapaikat osti myös Seppälästä kaksi kiinteistöä, Ahjokatu 12:sta ja Ahjokatu 18:sta. Talojen pinta-alat ovat 8 300 ja 6 100 neliömetriä.

Ahjokatu 12:n eli Seppälän liikekeskuksen vuokralaisia ovat muun muassa Löytötexin myymälä ja matkapuhelinliike Midare, Ahjokatu 18:n vuokralaisia maali- ja pintamateriaalituotteiden erikoisliike RTV ja lelutavaratalo Toys R Us.

Ostettuihin kiinteistöihin kuuluu myös yli 4 900-neliöinen Jämsän Forum. Sen vuokralaisia ovat muun muassa vaateliikkeet Moda Kaislo ja Seppälä ja ravintola Rosso. Forumissa on runsaasti tyhjää tilaa.

Jyväskylään jäänti ei varmaa

Sarajärvellä ei ole vielä suunnitelmia ostettujen liikekiinteistöjen kehittämisestä. City Kauppapaikkojen jääminen Keski-Suomen kiinteistömarkkinoille ei vielä ole varmaa, sillä kiinteistöt ostettiin yhtenä pakettina.

– Ratkaisuja asiasta on tarkoitus tehdä huhtikuussa. Mitään vaihtoehtoja ei ole suljettu pois, Sarajärvi sanoi Keskisuomalaiselle torstaina.

– Jos tulemme Jyväskylän markkinoille, tulemme täysillä ja ostamme lisää kiinteistöjä, Sarajärvi sanoi.

JJK:n omistaminen ei kiinnosta

Sarajärvi rakennuttaa parhaillaan jalkapallostadionia Seinäjoelle. SJK voitti viime kaudella Veikkausliigan. Kiinnostaako sijoittaminen myös Jyväskylän jalkapallon ykkösseuraan JJK:hon?

– Sen lajin harrastusta minulla on jo tarpeeksi, Sarajärvi tuumi.

City Kauppapaikkojen isosta kiinteistökaupasta kertoi ensimmäisenä Ilkka.

Uusimmat

Talous

Uusi vaara internetissä: "Sähköinen lasku" kryptaa kovalevyn

Metsien harvennushakkuissa paljon huomautettavaa

Vakuutusyhtiöiden stressitestit vauhtiin myös Suomessa

Vierailija: Yrittäjien olisi aika antaa sattumallekin mahdollisuus

Sähkönhintavertailu julki: "Tarjoushinnat nousivat"

Ekokemillä rooli Syyrian kemiallisten aseiden tuhoamisessa

Esko Aho Sberbankin hallitukseen

HKScan hankki toimitusjohtajakseen Jari Latvasen

Fortum ostaa Ekokemin

Palkansaajien ansiot nousivat 1,3 prosenttia alkuvuonna

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.