Kesko sulkee 42 Siwaa ja Valintataloa – Keski-Suomessa ovet säppiin kuudessa Siwassa

Toimintansa lopettavissa Siwoissa ja Valintataloissa on aiemmin tänä vuonna käyty yhteistoimintaneuvottelut. Keski-Suomesta Siwoja sulkeutuu kuudessa.

Kesko sulkee 42 Siwaa ja Valintataloa huhtikuun loppuun mennessä, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Näistä kuusi sijaitsee Keski-Suomessa.

Kesko sai viime vuoden huhtikuussa kilpailu- ja kuluttajavirastolta (KKV) luvan Suomen lähikaupan ostamiseen. Ehtona oli, että Kesko myy 60 Siwaa ja Valintataloa kilpailijoille.

Huhtikuussa Keski-Suomessa lopetetaan Joutsan Siwa Joutsa, Jyväskylän Siwa Tikkakoski, Jämsän Siwa Halli, Petäjäveden Siwa Petäjävesi, Pihtiputaan Siwa Pihtipudas sekä Äänekosken Siwa Suolahti. Lähialueilta ovensa sulkevat lisäksi Kangasniemen Siwa Asematie ja Mänttä-Vilppulan Valintatalo Vilppula, Ähtärin Siwa Ähtäri sekä Siwa Kolho.

Kesko sai myytyä kaupoista kymmenen. Myytyjen Siwojen ja Valintatalojen joukossa ei ole Keski-Suomessa sijaitsevia toimipisteitä. K-Marketeiksi KKV:n myyntivelvoitteen alaisista kaupoista muuttuu yhteensä yhdeksän Siwaa ja Valintataloa, näistä lähimpänä Mäntässä sijaitseva Siwa Mänttä.

Toimintansa lopettavissa Siwoissa ja Valintataloissa on aiemmin tänä vuonna käyty yhteistoimintaneuvottelut.

Kesko aloitti viime vuonna Siwojen ja Valintatalojen muuttamisen K-kaupoiksi. Yhteensä Kesko muuttaa K-kaupoiksi yli 400 kauppaa.

Asiasta kertoi aiemmin Taloussanomat.

Juttua muokattu 20.04.2017, 16:51: Keski-Suomesta suljetaan kuusi Siwaa, ei seitsemää kuten tekstissä aiemmin luki. Ähtäri ei kuulu Keski-Suomeen, vaan maakunnan lähialueisiin.