Danny suhteestaan 24-vuotiaaseen Erikaan: "On arvokasta rakentaa pysyviä ihmissuhteita"

Danny & The Oldies ja Agents tähdittävät Sumiaisten festaria lauantaina.

Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen on viihdetaiteilijana osannut haistaa muutoksen tuulet ja reivata tyyliään ajan henkeen istuvaksi. Takana on nyt yli puoli miljoonaa myytyä levyä ja isoja musiikkikiertueita tanssilavoilla, konserttisaleissa ja laivoilla.

Danny laskee, että hän opastanut ja neuvonut urallaan alkuun 156 taiteilijaa. Näissä merkeissä alkoi myös yhteistyö viime vuoden tangokuningatteren Erika Vikmanin kanssa, mikä johti seurustelusuhteeseen.

24-vuotiaan naisen ja 74-vuotiaan miehen rakkautta ei kaikkien ole ollut helppo hyväksyä. Pari sai kannoilleen keltaisen lehdistön paparazzeineen. Etelän lomallakin kannoilla roikkui Seiska-lehden kuvaaja. Syyllistäminen ei tuntunut parista miellyttävältä.

– Olemme tiedostaneet ikäeromme, hymyilee Danny.

– Ajattelen, että on arvokasta rakentaa vain pysyviä pitkäaikaisia ihmissuhteita. Toivon sitä samaa tässä Erikan ja minun suhteessa, niin että yltäisimme pitkään ihmissuhteeseen. Riippumatta millaiseen.

Molemmilla taiteilijoilla on edessä kiireinen kesä. Danny kiertää festareita Finnhittien Kuninkaiden Frederikin ja Tapani Kansan kanssa. Erikaa kutsuvat monipuoliset keikat.

Mistä tie viihdemaailmaan alunperin aukeni? Epävarmuutta lapsuudessaan kokenut nuori löysi musiikista ja esiintymisestä iloa ja turvaa.

Bänditouhut alkoivat vuonna 1963 oman koulun Svenska Lyceumin tiloissa Liisankadulla Helsingissä. Electric Five-yhytyeessä Danny lauloi ja rumpuja takoi tuleva kitaravelho Hannes "Hasse" Walli. Samassa loukossa harjoitteli myös lauttasaarelaisnuorten Islanders-yhtye, jonka laulusolistiksi mies pian kutsuttiin.

Syntyi hitti East Virginia, ja pian koko Suomi tiesi kuka Danny on.

Danny on sanonut, että häntä ajaa esiintymään rakkaus laulamiseen ja esiintymiseen. Mestarin sielua koskettaa edelleen nostalginen musiikki. Keikoilla 60-luku herää taas eloon.

– Suomestä löytyy pari yhtyettä, joissa 60-luku soi aidoimmillaan, autenttisimmillaan. Nämä ovat rautalanka-aikakauden merkittävin yhtye, The Sounds sekä The Oldies. Näitä bändejä yhdistää yksi asia: sama, umpitaitava soolokitaristi Erkki Sutela.

Danny esiintyy lauantaina 15.7. Sumiaisten Rautalankafestivaalilla. Festari-ilta etenee seuraavan aikataulun mukaan: klo 18 The Moments, klo 19.15 Vesa Haaja & Agents, klo 20.30 The Aftons, klo 21.45 Vaiettu Salaisuus ja klo 23 Danny & The Oldies. Festarin juontaa toimittaja, muusikko Holle Holopainen.