Jyväskylään aukeaa uusi cocktailbaari – Kasariteema ja moderneja drinkkejä

Sijainti toisessa kerroksessa jännittää ja innostaa ravintoloitsijoita.

Jyväskylän keskustaan aukeaa uusi cocktailbaari. DeLorean-niminen baari ammentaa inspiraationsa 80-luvusta aina nimeä, sisustusta ja musiikkia myöten.

– 80-luvulla tehtiin kaikki parhaat elokuvat ja musiikki. Meidän mielestä kasari on semmoinen, että se aiheuttaa kaikille hyvän mielen. Itsekin pääsee elämään lapsuuttaan uudestaan, ravintolapäällikkö Tomi Hiltunen nauraa.

Hiltusen kanssa baarin perustaa toimitusjohtajana toimiva Sampsa Tukia. Aikaisemmin kaksikko työskenteli Jyväskylässä toimineessa Shaker -cocktailbaarissa. Idea uudesta baarista tuli mieleen heti, kun Shakerin liiketoiminta myytiin Teerenpelille, Hiltunen avaa.

– Päätettiin, että on pakko tehdä itse. Käytimme paljon aikaa ja ajatusta, kun mietimme, millainen cocktailbaari tästä tulee. Halusimme paikasta uudenlaisen ja meidän näköisen.

Perustajakaksikon lisäksi töissä on yksi baarimikko. Baaria pidetään auki viikon jokaisena päivänä.

Tila toisessa kerroksessa

Liiketila löytyi Jyväskylän keskustasta Kauppakadulta. Tilassa toimi aiemmin kahvila Cafe Voca, joten ravintolatoiminnan puitteet olivat jo olemassa. Sijainti toisessa kerroksessa mietitytti ensin.

– Jännitti, sillä paikka ei ole sellainen, että sinne välttämättä eksyisi vahingossa sisälle. Otimme sen markkinointihaasteena: tästä täytyy tehdä niin iso numero, että porukka jaksaa tulla kerroksen ylöspäin.

Cocktailbaarissa on noin 50 penkkiä, osa sisällä ja osa lasitetulla parvekkeella.

Kun Hiltunen ja Tukia alkoivat suunnitella baarin konseptia, he tutkivat netistä maailman viittäkymmentä suosituinta cocktailbaaria.

– Ne olivat kaikki pimeitä, ruskeita herrasmiesklubeja. Meille tuli heti ajatus, että tehdään tuon vastakohta.

Hiltunen kuvailee DeLoreania on raikkaaksi, valoisaksi ja pastellinsävyiseksi.

– Tavoitteena oli intiimi ja olohuonemainen tila, joka on ikään kuin arjen yläpuolella.

Kasarimenoa modernilla twistillä

Vaikka kasariteema värittää baarin sisustusta pastellisävyin ja vaikuttaa musiikkiin, haluaa Hiltunen pitää cocktail-puolen modernina. Viime aikoina pinnalla on ollut ekologisuus-trendiä toteutetaan tekemällä itse muun muassa  mehut ja sokeriliemet.

– Käytämme myös mehuista puristetut hedelmät uusiksi ja keitämme niistä vielä yhden drinkkien raaka-aineen. Myös muovipillit ovat vaihtuneet metallisiin, Hiltunen kertaa.

Avajaisia vietetään perjantaina 3. marraskuuta.

– Odotus on, että meille tulisi kiire. Se on ainoa, mitä ravintoloitsija voi toivoa.

Uusimmat

Tänään

Tomi Metsäketo nähdään tänään Arto Nybergin ohjelmassa

Kiia Pitkänen, 17, on uusi Miss Jyväskylä

Kaksosveljekset Marcus ja Martinus huudattivat fanejaan Helsingissä

Katso video: Näin Lauri Markkanen opettaa Chicago Bullseille suomea

Testaa tietämyksesi Keski-Suomen musiikkihistoriasta – Miten Metallica liittyy maakuntaan?

Keuruun Lotta-Maria tippui Idolsista – murtui kyyneliin kesken esityksen

Fanit suuttuivat uudesta Star Wars -pelistä – vaihtoehtoina vuosien jauhaminen tai tuhansien dollarien pulittaminen

Tiktak palaa keikkalavoille – tulee kahdesti Keski-Suomeen ensi kesänä

Näyttelijä Jouni Salo ryhtyi Korkeakosken näkiksi

Idols-Lotalla edessä seuraava kiirastuli – "Ei ole perhosia vatsassa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.