Kysely: Ikääntyminen ei tapa seksiä – vanhemmat ihmiset kepittävät usein nuoremmat petipuuhissa

50-65-vuotiaat suomalaiset luottavat sängyssä klassikkoasentojen lisäksi lusikoitumiseen.

Jos olet 50–65-vuotias, voit hypätä tämän uutisen yli, koska tiedät itse asiat parhaiten. Ja voit tehdä sen vieläpä hymyillen.

Tuore tutkimustulos nimittäin osoittaa, ettei seksin harrastaminen vähene iän myötä. Siis välttämättä. Usein nuoremmalla iällä aktiivista seksielämää viettäneet ovat nimittäin seksuaalisesti aktiivisia vanhempanakin.

Hyvä uutinen on sekin, että moni saattaa löytää seksuaalisuutensa kokonaisvaltaisemmin vasta vanhempana, kun omaan kehoon on ehtinyt tutustua ja uskaltaa kokeilla uutta. Lasten muutettua pois kotoa pariskunnilla on lisäksi usein enemmän kahdenkeskistä aikaa. Ja kun yhä useampi on edelleen myös hyvässä fyysisessä kunnossa, niin...

Kaalimato.com-sivuston teettämän tutkimuksen mukaan vanhemmat ikäryhmät harrastavat kumppanin kanssa seksiä yhtä usein kuin nuoremmatkin, noin kerran viikossa.

Seksiasennoista lähetyssaarnaaja on 50–65-vuotiaiden keskuudessa suosituin (31 %) ja takaapäin (26 %) seuraavaksi suosituin. Ikäryhmän edustajista 17 prosenttia piti yllättäen parhaimpana asentona lusikka-asentoa, jossa molemmat ovat sivuttain. Nuoremmista sen kokee parhaimmaksi asennoksi vain alle kymmenes.

Eikä siinä vielä kaikki: 50–65-vuotiaista lähes joka kolmas (30 %) kertoo käyttävänsä seksivälineitä ja reilusti yli puolet (55 %) kertoo kokeilleensa niitä.

Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa toukokuussa 2016. Kyselyyn vastasi 1 187 iältään 18–65-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava.