Autot ja liikenne

Kommentti: Dacia teki minut surulliseksi

Autonvalmistajan ilmoitus lähteä mukaan sähköautomittelöön ei ilahduttanut Timo Niemistä.

Renault-konsernin isoihin johtajiin kuuluva Jean-Christophe Kugler kertoi eilen, että Dacia lähtee mukaan sähköautomittelöön.

Tähän saakka olen antanut Dacialle kaiken anteeksi, koska sen brändi on jumalaisen lutuinen. Ajo-ominaisuuksista vähät, nehän ovat ylimainostettu varuste.

Äskettäin kuulin tapauksen, jossa asiakkaan Daciaan oli asennettu lisävarusteina peruutuskamera ja vetokoukku. Muuten meni jees, mutta kameran kuvassa näkyi vain vetokoukku. Dacialle tuollaisen pienenpienen suunnitteluvirheen voi antaa anteeksi – muille ei.

Mutta Dacian täyssähköauto?

Lähes kaikki autonvalmistajat kertovat panostavansa sähköautoiluun ja/tai itseohjautuvuuteen. Sähköistymiseen niitä ohjaavat tulevaisuuden päästövaatimukset. Niin ja tietenkin Tesla, tuo automaailman Lorelei, joka yrittää lumota muut ja houkutella ne virtaavaan veteen kuolemaan.

Tarpeetonta kai mainita, että Tesla on ollut koko historiansa ajan tappiollinen yhtiö.

Haluan esittää autonvalmistajalle toivomuksen. Palatkaa nyt, herra nähköön, niihin kultaisiin takavuosiin, jolloin yrititte sikamaisesti maksimoida asiakkailta saamanne siivun. Silloin autoissa oli luonnetta, eivätkä valmistajat olleet unohtaneet juuriaan. Nyt kaikki tuntuvat menevän silmät kiinni kohti itseohjautuvaa sähköä ja unohtavan vähitellen kaiken muun.

Kyllä minä taas niin mieleni pahoitin.