Autot ja liikenne

Mercedes-Benz Sprinter uudistui

Mercedes-Benz Sprinterin henkilö- ja tavarankuljetusmallit saavat uudet dieselmoottorit, jotka täyttävät korkeimmatkin päästöstandardit, saksalainen autonvalmistaja ylpeilee. Euro 5 -tason lisäksi niillä on mahdollista täyttää myös vapaaehtoinen, Euro 5:ttä tiukempi EEV-standardi.

EEV ( Enhanced Environmentally-friendly Vehicles) takaa pienet typenoksidi- ja pienhiukkaspäästöt.

Uusilla koneilla Sprinterin kulutus laskee enimmillään 1,5 litraa sadalla kilometrillä. Moottorivalikoiman nelisylinteriset vaihtoehdot ovat täysin uusia, minkä lisäksi kuusisylinterinen V6 CDI on uudistettu perusteellisesti. Sekin tuottaa lisää vääntöä ja tehoa aiempaa pienemmällä kulutuksella.

Täysin uusien nelisylinteristen dieselmoottorien iskutilavuus on 2,15 litraa. Polttoaineen annostelusta huolehtii yhteispaineruiskutus, kuten ennenkin. Uuden sukupolven moottoreissa suurin ruiskutuspaine on kuitenkin nostettu 1 800 bariin.

Perusversiossa moottori hengittää yksivaiheisen turboahtamisen kautta. Turbiinin geometria on muuttuva. Kaksivaiheista ahtamista käytetään kahdessa suurempitehoisessa versiossa. Tämä takaa huippuluokan tehokkuuden moottorin koko käyntinopeusalueella, autonvalmistaja kehuu.

Ensimmäistä kertaa nelisylinterisessä pakettiauton dieselmoottorissa on käytössä kaksi vastakkaisiin suuntiin pyörivää tasapainotusakselia. Ne tuovat luokkaan ennen kokemattoman mukavuuden; Mersulta luvataan.

Nelisylinterinen kone tulee saataville versiona, joista otetaan tehoja 95, 129 tai 163 hevosvoimaa. Vääntömomentin huiput ovat vastaavasti 250, 305 ja 360 newtonmetriä.

V6-myllystä saadaan 190 hepan tehot ja 440 newtonmetrin vääntö.

Dieselmoottorien lisäksi Sprinter uudistuu lukuisin turvallisuutta ja mukavuutta parantavin yksityiskohdin. Näin esimerkiksi kokonaispainoltaan 3 500-kiloisen Sprinterin sallittu perävaunupaino kasvaa samaan lukemaan.

Perävaununvakautus-ESP tunnistaa jaksoittaisen huojuntaliikkeen ajoneuvon pituusakselilla ja aktivoi oikea-aikaisen vastajarrutuksen.

Autot ja liikenne

Lue uusin autoliite maksutta.
Autot ja liikenne

Uusimmat

Autot ja liikenne

Tutkijat jyrähtivät: Tolkkua ruotsalaisten lentomatkailuun

Ruotsiin lisää peltipoliiseja - kameratolppia lähes puolet lisää

Pese auto, älä moottoria

Moottoripyöräilijä, muista tämä kauden lopussa – liikennekäytöstä poistaminen vaatii aiempaa enemmän

Mercedes-Benz GLE on iso ja miehekäs köriläiden auto

Liikenneturva: ennakoi traktorit sadonkorjuukauden liikenteessä

Liikenneturva: Lyhin koulureitti ei aina lapselle sopivin

Tosimies ajaa jenkkirekalla, joka uhkuu voimaa – Katso video

Kolmen miljoonan euron kolari – kuski ei nähnyt ABS:n varoitusvaloa

Autokansalle Pininfarina on legenda

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.