Autot ja liikenne

Mercedes-Benz Sprinter uudistui

Mercedes-Benz Sprinterin henkilö- ja tavarankuljetusmallit saavat uudet dieselmoottorit, jotka täyttävät korkeimmatkin päästöstandardit, saksalainen autonvalmistaja ylpeilee. Euro 5 -tason lisäksi niillä on mahdollista täyttää myös vapaaehtoinen, Euro 5:ttä tiukempi EEV-standardi.

EEV ( Enhanced Environmentally-friendly Vehicles) takaa pienet typenoksidi- ja pienhiukkaspäästöt.

Uusilla koneilla Sprinterin kulutus laskee enimmillään 1,5 litraa sadalla kilometrillä. Moottorivalikoiman nelisylinteriset vaihtoehdot ovat täysin uusia, minkä lisäksi kuusisylinterinen V6 CDI on uudistettu perusteellisesti. Sekin tuottaa lisää vääntöä ja tehoa aiempaa pienemmällä kulutuksella.

Täysin uusien nelisylinteristen dieselmoottorien iskutilavuus on 2,15 litraa. Polttoaineen annostelusta huolehtii yhteispaineruiskutus, kuten ennenkin. Uuden sukupolven moottoreissa suurin ruiskutuspaine on kuitenkin nostettu 1 800 bariin.

Perusversiossa moottori hengittää yksivaiheisen turboahtamisen kautta. Turbiinin geometria on muuttuva. Kaksivaiheista ahtamista käytetään kahdessa suurempitehoisessa versiossa. Tämä takaa huippuluokan tehokkuuden moottorin koko käyntinopeusalueella, autonvalmistaja kehuu.

Ensimmäistä kertaa nelisylinterisessä pakettiauton dieselmoottorissa on käytössä kaksi vastakkaisiin suuntiin pyörivää tasapainotusakselia. Ne tuovat luokkaan ennen kokemattoman mukavuuden; Mersulta luvataan.

Nelisylinterinen kone tulee saataville versiona, joista otetaan tehoja 95, 129 tai 163 hevosvoimaa. Vääntömomentin huiput ovat vastaavasti 250, 305 ja 360 newtonmetriä.

V6-myllystä saadaan 190 hepan tehot ja 440 newtonmetrin vääntö.

Dieselmoottorien lisäksi Sprinter uudistuu lukuisin turvallisuutta ja mukavuutta parantavin yksityiskohdin. Näin esimerkiksi kokonaispainoltaan 3 500-kiloisen Sprinterin sallittu perävaunupaino kasvaa samaan lukemaan.

Perävaununvakautus-ESP tunnistaa jaksoittaisen huojuntaliikkeen ajoneuvon pituusakselilla ja aktivoi oikea-aikaisen vastajarrutuksen.

Autot ja liikenne

Lue uusin autoliite maksutta.
Autot ja liikenne

Uusimmat

Autot ja liikenne

Autoilija, oletko muistanut riistaonnettomuusmerkin? Muista myös nämä vinkit onnettomuuspaikalla

Autoyllätys: Keski-Suomessa myydään uusia Lincolneja

Talouselämä: Näin menetellen ei autonkorjaus maksa sovittua enempää

Lehti: Suomessa on Euroopan kahdeksanneksi kallein moottoribensiini

Törkeä huijausyritys Volvon nimissä – viestin saajia onnitellaan miljoonien eurojen voitosta

Ratsia paljasti: Joka kuudes autoilija kulkee puutteellisilla renkailla

Ely-keskus jyrähtää: Näkemäalueiden raivauksen aika on nyt

Uusi Outlander on bensapihi hybridi – katso videolta, miltä auto näyttää

Tyhmästä päästä kärsii autotoimittajan lompakko – katso video

Uusi Kia Niro on omaa luokkaansa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.