Autot ja liikenne

Timo Mäkinen ja luksusbussi vievät Leijonat MM-kultaan

Suomen jääkiekkomaajoukkueen menestys toukokuun MM-kisoissa ei jää kiinni kuljetuksista. Leijonia siirtävät uusi Scania Omni Express 360 -bussi ja kuljettaja Timo Mäkinen. Molemmat lähtevät komennukselleen Pohjolan Matkan Jyväskylän-toimipisteestä.

– Se on urani kohokohta. Vähän jopa jännittää, että osaanko varmasti hoitaa hommani niin, että Suomen jääkiekkoliitossa ovat tyytyväisiä, kertoo Mäkinen.

Uusi Scania kelpaa varmasti Leijonille.

– Tämä on viimeisen päälle toimiva ja upea bussi niin asiakkaille kuin kuljettajallekin.

– Olen ollut neljä vuotta bussikuskina, mutta siinäkin ajassa autot ovat kehittyneet valtavasti. Vaihdekeppiä ja kytkintä tässä autossa ei ole, robotti tekee ne tehtävät. Xsenon-valot ovat loistavat, penkit aina vain parempia ja automatiikka hoitaa ilmastoinnin hyvin.

Niin, ja se tärkein.

– Auto on 66-paikkainen. Tilaa on yllinkyllin jääkiekkomaajoukkueelle ja pelivarusteille. Maailmanmestarien pyttykin sopii oikein mukavasti kyytiin sitten finaalin jälkeen, lupaa Mäkinen.

Timo Mäkinen on jo tottunut asiakkaiden kysymyksiin, muisteluihin ja vitseihin täyskaimastaan, joka oli takavuosien rallilegenda. Timo ”The Flying Finn” Mäkinen voitti esimerkiksi neljä kertaa Jyväskylän Suurajot.

– Sanon asiakkaille, ettei tässä vielä kaikki. Arvatkaapa, mikä on pikkuveljeni nimi. Se todella on Tommi Mäkinen, nauraa bussikuski-Mäkinen.

Pohjolan Matka ei hankkinut noin 400 000 euroa maksavaa Scaniaa MM-jääkiekon takia. Uusi bussi olisi tullut Jyväskylään joka tapauksessa, mutta nyt asiat yhdistyivät sopivasti.

Scania Omni Express 360 on peräti 14,9 metriä pitkä. Sen moottori täyttää Euro5-päästönormit, ja ihanteellisissa oloissa kulutus on vain 21 litraa 100 kilometrillä.

– Autojen taloudellisuus tulee koko ajan tärkeämmäksi. Meidän konsernimme linja-autot kuluttavat vuodessa yhteensä 8 miljoonaa litraa polttoainetta, joten kuskien ekologisella ajotavalla ja ajanmukaisella kalustolla voi saada isoja säästöjä, muistuttaa ajomestari Teemu Harmonen.

Pohjolan Matkalla on Jyväskylässä 20 autoa, joista neljä yli 60-paikkaisia. Koko konsernilla on Suomessa noin 400 autoa.

Autot ja liikenne

Lue uusin autoliite maksutta.
Autot ja liikenne

Uusimmat

Autot ja liikenne

Moottoripyöräilijä, muista tämä kauden lopussa – liikennekäytöstä poistaminen vaatii aiempaa enemmän

Mercedes-Benz GLE on iso ja miehekäs köriläiden auto

Liikenneturva: ennakoi traktorit sadonkorjuukauden liikenteessä

Liikenneturva: Lyhin koulureitti ei aina lapselle sopivin

Tosimies ajaa jenkkirekalla, joka uhkuu voimaa – Katso video

Kolmen miljoonan euron kolari – kuski ei nähnyt ABS:n varoitusvaloa

Autokansalle Pininfarina on legenda

Kolmipyöräinen kuorma-auto on outo näky – katso video

Kolme amerikkalaista osavaltiota haastoi Volkswagenin oikeuteen

Liikenneturva linjasi Pokémonin pelaamista liikenteen seassa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.