Autot ja liikenne

Urheilullinen Opel Insignia OPC

Uusi Opel Insignia OPC tuo mausteensa laajaan Insignia-mallistoon. Konepellin alta löytyvän turboahdetun V6-moottorin teho on 239 kW/325 hv ja vääntömomentti 435 Nm. Opelin normaaliin 2,8-litraiseen V6 -turbomoottoriin verrattuna OPC-versiossa moottorin ohjausta on hienosäädetty ja ahtopainetta nostettu. Muistakin Insignia malleista tuttua säädettävää FlexRide-jousitusta on muutettu niin, että OPC:n voimavaroja voidaan käyttää täysin hyväksi. Insignia OPC on aina nelivetoinen, ensimmäistä kertaa OPC-mallien historiassa.

Insignia OPC:n vakiovarustukseen kuuluu muun muassa automaattinen kaksialueilmastointi, varashälytin, pysäköintitutka edessä ja takana sekä AFL+ -ajovalojärjestelmä, joka vaihtaa pimeällä kaukovalot automaattisesti päälle, kun tilanne sen sallii ja vaihtaa ne takaisin lähivaloille järjestelmän havaitessa vastaantulijan.

Opel Insignia OPC tulee tarjolle kolmena korimallina: neli- ja viisiovisena sekä farmarimalli Sport Tourerina. Suomeen Opel Insignia OPC tulee loppusyksystä, johon mennessä myös hinnat tarkentuvat.