Autot ja liikenne

Volvon seuraava yllätys: S20 ja XC20 jo muhimassa?

Volvon varatoimitusjohtajan Lex Kerssemakersin tuore haastattelu amerikkalaisessa Car and Driver -lehdessä antaa selvän vinkin asiasta.

Volvolla on hyvä vauhti päällä. Viime aikojen loistavat uutuusmallit ja ilmoitus sähköisen tuotannon aloittamisesta näyttävät saavan jatkoa uudesta pikku-Volvosta.

Virallista ilmoitusta asiasta ei ole, mutta Volvon varatoimitusjohtajan Lex Kerssemakersin tuore haastattelu amerikkalaisessa Car and Driver -lehdessä antaa selvän vinkin.

Kun Kerssemakersilta kysyttiin Volvon tulevista suunnitelmista, hän sanoi yhtiön haluavan laajentaa mallistoaan "valtavirran autoihin".

– Uudet coupét tai avoautot eivät ole nyt suunnitelmissamme. Tällä hetkellä 90-sarja on suurin ja 40-sarjan pienin mallistossamme. Kun siihen lisätään 20-sarja, se on tietenkin kaikkia nykyisiä pienempi, totesi Kerssemakers.

Tuosta vähän kapulaisesta lausunnosta voi päätellä, että 40-sarjan pohjarakenteelle perustuvat S20 ja XC20 ovat Volvon tuotekehitysyksikössä edenneet jo pitkälle. Luvassa on kilpailija, joka kosiskelee samaa asiakaskuntaa kuin esimerkiksi Audi A1.