Koti

Ryhmärakentaminen tuli omakotitaloihin

Ryhmärakentaminen on uusi tapa rakennuttaa omakotitalo. Se on omatoimirakentamisen ja rakennusliikevetoisen rakentamisen välimuoto.

Ensin asukkaat muodostavat konsulttina toimivan insinööritoimiston ohjauksessa asunto-osakeyhtiön. Insinööritoimiston tehtävät ulottuvat tontin hankinnasta projektin suunnitteluun, työmaavalvontaan ja kustannusseurantaan. Asukkaat sitoutuvat ryhmärakennuttamislain mukaisiin velvoitteisiin sekä maksamaan laskut. Asukkaat voivat muun muassa valita sisätilojen materiaaleja esitellyistä vaihtoehdoista. Talojen julkisivut ovat samanlaiset.

Toistaiseksi laajin ryhmärakentamiskohde nousee Tampereen Vuoreksen Kuutiot -asuinalueelle. 21 omakotitaloa valmistuu ensi vuonna. Rakennuttajakonsulttina toimii Insinööritoimisto LaRa Oy. Talot on suunnitellut arkkitehti SAFA Janne Kantee.

Kanteen mukaan ryhmärakentamisessa mukana olevat voivat säästää kustannuksissa. Projektipäällikkö Mika Lahtinen Insinööritoimisto LaRa:sta sanoo, että yhteisölliselle omakotitaloasumiselle syntyy hyvä perusta, kun asukkaat voivat yhdessä vaikuttaa pihapiirin rakentumiseen.

Pääkaupunkiseudulla on tehty vastaavalla tavalla pienempiä omakotitaloryhmiä ja pienkerrostaloja.

Uusimmat

Koti

Ryhmärakentaminen tuli omakotitaloihin

Suomi 100 -lippu liehumaan

Erikoisuuksia ja käytännöllisyyttä

Kuusia satavuotiaan kunniaksi

Raitalat olivat kanttori- sukua

Kanttorilan uusi elämä

Aloita eteisestä ja vaatekaapeista

Jo vihertää yrttitarha keittiössä

Valaistuksen uudistaminen pian ajankohtaista

Inspiraatiota luonnosta

Kotipeili

Lue asuntoliite

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.