Koti

Toimivaa luksusta seitsemässä tilassa

Milla Alftan

Uskalla ylittää oma mukavuusalueesi ja tee myös tavallisuudesta poikkeavia materiaalivalintoja. Hieman rohkeammat valinnat tuntuvat usein palkitsevimmilta lopputuloksessa.

Tämä on yksi sisustussuunnittelija Milla Alftanin napakoista 1–2 lauseen vinkeistä, joita hän tarjoilee Kristian Maukosen ottamien sisustuskuvien lomassa esikoiskirjassaan. Sisustusmagiaa kokoaa yhteen seitsemän sisustusta yksityiskodeista julkisiin tiloihin.

Yhtä punaista mattoa lukuun ottamatta räikeitä värejä ei näy, vaan tilat koostuvat utuisen ylellisistä sävymaailmoista. Toisaalta myös valkoiset seinät loistavat ilahduttavasti poissaolollaan.

Alftanilla on taito muokata kodeista hotellimaisen tyylikkäitä, mutta silti sohvan nurkkaan käpertymään kutsuvia. Tosin näiden tilojen äärellä pieni- ja keskituloinen voi vain huokailla ja ihastella. Monet tilaratkaisut ovat mittatilaustöitä ja harvassa kodissa on vaikkapa spa-osasto.

Teosta vaivaa pieni etäisyys, sillä kuvissa ei näy muita ihmisiä kuin suunnittelija itse. Toisaalta näin työn lopputulokset saavat arvoisensa huomion ja esillepanon.

Kirja on kirjaimellisesti raskas, mutta lukemiseen ei mene kauaa kuvapainotteisuuden vuoksi. Aikaa vierähtää sen sijaan sisustuksen yksityiskohtia tarkastellessa.

Yksi oikolukukerta lisää olisi tehnyt terää: esimerkiksi vinkeissä 11 ja 15 on täysin sama teksti.

Uusimmat

Koti

Ryhmärakentaminen tuli omakotitaloihin

Suomi 100 -lippu liehumaan

Erikoisuuksia ja käytännöllisyyttä

Kuusia satavuotiaan kunniaksi

Raitalat olivat kanttori- sukua

Kanttorilan uusi elämä

Aloita eteisestä ja vaatekaapeista

Jo vihertää yrttitarha keittiössä

Valaistuksen uudistaminen pian ajankohtaista

Inspiraatiota luonnosta

Kotipeili

Lue asuntoliite

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.