50,5 miljoonalla eurolla valuuttaa kodeissa

Suomalaisilla on yllättävän paljon valuuttaa kodeissaan.

– Teetimme asiasta tutkimuksen ja sen mukaan suomalaisilla on noin 50,5 miljoonan euron edestä valuuttaa kodeissaan. Sitä on noin 68 prosentilla suomalaisista, Maria Lahtinen Forexilta kertoo.

Vierasmaalaisten kolikoiden lisäksi kodeissa on paljon käypää rahaa, jotka olisi ehkä kannattanut vaihtaa takaisin. Oma lukunsa ovat rahat, jotka ovat ulkomaisten rahauudistusten myötä menneet vanhoiksi. Näin on käynyt viime kesänä monille Ruotsin seteleille ja sama toistuu tänä kesänä, sillä maa uudistaa setelinsä kahdessa erässä.

– Viime kesänä vaihtuivat 1000, 50 ja 20 kruunun setelit, tänä kesänä vaihtuvat 100 ja 500 kruunun setelit. Ne menevät vanhaksi kesäkuussa, ja sen jälkeen niitä vaihtaa vain Ruotsin keskuspankki, Lahtinen sanoo.

Kesäksi ajateltu Ruotsin reissu kannattaa siis aikaistaa, jos edellisiltä risteilyiltä on jäänyt pussiin paljon nyt vanhaksi meneviä seteleitä.

Myös Englannissa on tulossa seteliuudistus, kun viiden punnan paperiset setelit poistuvat ja tilalle tulee polymeerinen seteli.