Matkanjärjestäjien pitäisi kertoa oma-aloitteisesti ympäristöteoista

Suomalaiset matkailijat kyselevät vielä melko harvoin matkanjärjestäjänsä eettisistä arvoista.

Suomalaisille tuttujen matkanjärjestäjien tulisi kertoa avoimemmin tekemästään työstä ympäristön hyväksi. Näin sanoo vastuullista matkailua edistävän Reilun matkailun yhdistyksen puheenjohtaja Tytti McVeigh.

McVeigh'n mukaan on vielä melko harvinaista, että matkanjärjestäjät kertovat itse avoimesti esimerkiksi matkakohteiden eläinretkillä ilmenneistä ongelmista ja niiden parantamisesta. Usein ne kommentoivat vasta sosiaalisessa mediassa levinnyttä tietoa.

Aloitteen täytyisi tulla yhdistyksen mukaan matkanjärjestäjiltä, sillä kaiken kaikkiaan suomalaiset matkailijat kyselevät vielä melko harvoin matkanjärjestäjänsä eettisistä arvoista.

- Vaikeilla asioilla ei haluta vaivata päätä, kun suunnitellaan lomaa arjesta ja kaikesta ikävästä. Siksi matkanjärjestäjien pitää kertoa vastuullisuuskysymyksistä, McVeigh sanoo.

Eläinten oikeudet kiinnostavat turistia

Matkanjärjestäjien mukaan suomalaisturistit ovat kiinnostuneita etenkin jätteiden kierrätyksestä ja eläinten kohtelusta matkakohteissa. Eläinretkikohteet ovat suosittuja varsinkin lapsiperheiden keskuudessa.

Monet matkanjärjestäjät pyrkivät parantamaan eläinten oikeuksia muun muassa tarkastamalla eläinretkien kohteet säännöllisesti. Esimerkiksi TUI ja Tjäreborg ovat olleet mukana luomassa ABTA Animal Welfare Guidelinesia, joka on ohjeistus eläinten hyvinvointiin turismissa.

McVeigh'n mukaan järjestetyt retket ovat usein omatoimisuutta parempi vaihtoehto. Retkillä voidaan yleensä paremmin taata muun muassa se, että kuljetukseen käytettävä liikenneväline on mahdollisimman täynnä ja että retkiä ei järjestetä enempää kuin ympäristö kestää.

Uusimmat

Matka

Suomalaiset aikovat käyttää lomaansa enemmän rahaa, vaikka lomarahoja leikattiin

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisissä roima kasvu maaliskuussa

Hollannin kulta-kauden mestareita Dublinissa

Norsujen orpokoti on vetonaula

Villasukat valmiiksi lennon aikana

Satumaisen kaunis Ceský Krumlov

Sitkeät tallaajat näkevät kaupungin juostessaan

Kesäkuussa liftataan kilpaa ympäri Suomen

Pompeijin pikkuveli yllättää

SAS avaa ympärivuotiset lennot Malagaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.