Harissa maustaa myös lihapadan

Mauste Harissa eli tulinen ja punainen chilitahna on marokkolaisen, tunisialaisen ja algerialaisen keittiön maustaja. Se valmistetaan yleensä kuivatuista, eri vahvuisista chileistä, mutta lempeämpään makuun tottunut kotikokki voi laittaa siihen myös paprikaa.

Harissa maustetaan valkosipulilla, korianterin ja juustokuminan siemenillä, kanelilla ja suolalla. Siihen voidaan lisätä myös sitruunaa, tomaattia tai sipulia. Valmis tahna säilyy jääkaapissa muutaman viikon.

Mausta harissalla kastikkeita, pataruokia, keittoja, kuskusia, riisiä ja pastaa.

Harissaa löytyy kaupasta myös purkkituotteena.

Uusimmat

Ruoka

Resepti: Lempikarkkien makumaailmasta – suolakinuskileivokset

Kypsä valkuainen korvaa lihaa

Helposti lähestyttävä laatuviini vei voiton

Parasta parsalle

Hyödynnä parsan kuoret ja kannat

Parsa on paras

Mustaa makiaa

Lasi luomuproseccoa

Laadukkaalla veitsellä ruoanvalmistus on juhlaa

IPA-olut ilman alkoholia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.