Hunajan kulutus nousee

Hunaja Suomalaiset nauttivat viime vuonna hunajaa yhteensä lähes neljä miljoonaa kiloa. Suomalaisen hunajan osuus siitä oli noin 55 prosenttia.

Kulutuksen kasvu on ollut huimaa. Kun vuonna 2014 kulutus oli alle 600 grammaa henkeä kohden, viime vuonna nautittiin jo 700 grammaa, kertoo Suomen mehiläishoitajain Liitto SML ry.

Hunaja sopii erinomaisesti nykyisiin ruokatrendeihin eli luonnollisuuteen, hyvään makuun, lähiruokaan ja terveellisyyteen.

Hunaja makeuttaa helposti esimerkiksi smoothiet. Lisäksi hunaja pääsi Käypä hoito -ohjeeseen suositeltavaksi lasten yskän hoitomuodoksi.

Uusimmat

Ruoka

Resepti: Lempikarkkien makumaailmasta – suolakinuskileivokset

Kypsä valkuainen korvaa lihaa

Helposti lähestyttävä laatuviini vei voiton

Parasta parsalle

Hyödynnä parsan kuoret ja kannat

Parsa on paras

Mustaa makiaa

Lasi luomuproseccoa

Laadukkaalla veitsellä ruoanvalmistus on juhlaa

IPA-olut ilman alkoholia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.