Hyödynnä parsan kuoret ja kannat

Kasvisliemi Parsa-aika ja työpöytä täynnä parsankantoja ja -kuoria. Niitä ei kannata heittää pois, vaan keittää hennonmakuiseksi kasvisliemeksi. Sillä on paljon käyttöä monissa ruuissa.

Leikkaa parsasta ensin kantaosa ja kuoret pois – ainakin valkoisesta ja yleensä myös vihreästä. Ohuet vihreät parsat voi syödä myös kuorineen. Kuoriminen käy helposti perunankuorimisveitsellä, mutta tarkoitukseen on myös oma veitsi.

Lisää kuoret ja kannat kattilaan joko pelkästään tai lisää mukaan sipulia, porkkanaa ja yrttejä. Lisää vettä ja keitä noin 20 minuuttia.

Siivilöi ja hyödynnä, voit myös pakastaa liemen.

Uusimmat

Ruoka

Resepti: Lempikarkkien makumaailmasta – suolakinuskileivokset

Kypsä valkuainen korvaa lihaa

Helposti lähestyttävä laatuviini vei voiton

Parasta parsalle

Hyödynnä parsan kuoret ja kannat

Parsa on paras

Mustaa makiaa

Lasi luomuproseccoa

Laadukkaalla veitsellä ruoanvalmistus on juhlaa

IPA-olut ilman alkoholia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.