Mustakaaliin kannattaa tutustua

Vihannekset Italian ja erityisesti Toscanan toreilta tuttu mustakaali eli palmukaali eli cavolo nero on löytänyt tiensä myös meille.

Mustakaali on upean värinen superfood. Väri kertoo sen ravintoarvoista, jotka ovat samat kuin tutulla lehtikaalilla. Mustakaalissa on runsaasti B2 -vitamiinia, C-vitamiinia, K-vitamiinia ja karotenoideja.

Vitamiinien lisäksi siitä löytyy tärkeitä hiven- ja kivennäisaineita, kuten fosforia ja kaliumia.

Mustakaali on proteiinipitoinen kasvis, sillä sen energiasisällöstä melkein 40 prosenttia koostuu proteiinista. Käytä vain lehdet, ja poista niistä ensin paksu keskiruoti tai ohenna sitä.

Uusimmat

Ruoka

Resepti: Lempikarkkien makumaailmasta – suolakinuskileivokset

Kypsä valkuainen korvaa lihaa

Helposti lähestyttävä laatuviini vei voiton

Parasta parsalle

Hyödynnä parsan kuoret ja kannat

Parsa on paras

Mustaa makiaa

Lasi luomuproseccoa

Laadukkaalla veitsellä ruoanvalmistus on juhlaa

IPA-olut ilman alkoholia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.