Parasta parsalle

Julius Silvaner Westhofener Rotenstein Organic 2016

Saksan Rheinhessenissä Silvanerin nauttiminen uuden sadon parsan kanssa on lähes uskonnollinen perinne. Saksassa 1600-luvulta lähtien viljeltyä vanhaa lajiketta tapaa sen kotimaassa Itävallassa enää ani harvoin. Perheomisteisen Juliuksen tilan viiniin käytetyt rypäleet on poimittu käsin Westhofenerin Rotenstein -tarhalta. Viini on käynyt teräksessä ja kypsynyt vielä hiivasakkansa kanssa.

Viinin tuoksu on täynnä tuoreita rypäleitä, hunajaa, makeaa omenaa ja kukkia. Sen maku on lähes räjähtävän kukkainen ja tuoksun makeudesta huolimatta täysin kuiva. Keskitäyteläisessä, ryhdikkään hapokkaassa maussa on myös kirpeää vihreää omenaa ja mineraalisia sävyjä. Nauti hyvin viilennettynä parsan ja hollandaisekastikkeen kanssa.

Uusimmat

Ruoka

Resepti: Lempikarkkien makumaailmasta – suolakinuskileivokset

Kypsä valkuainen korvaa lihaa

Helposti lähestyttävä laatuviini vei voiton

Parasta parsalle

Hyödynnä parsan kuoret ja kannat

Parsa on paras

Mustaa makiaa

Lasi luomuproseccoa

Laadukkaalla veitsellä ruoanvalmistus on juhlaa

IPA-olut ilman alkoholia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.