Pinot Noir + punajuuri = 1+1 =3

Matua Marlborough Pinot Noir 2014

Punajuuren täyteläiseen ja hieman makeaan makuun sopii parhaiten hedelmäinen, nuori punaviini kuten uuden maailman pinot noir. Matua on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista Uuden-Seelannin viinibrändeistä. Sen tarina alkoi jo 1960-luvulla, ja 1970-luvulla tila tuotti myös maan ensimmäiset sauvignon blancit. Viiniä on kypsytetty kuusi kuukautta ranskalaisessa tammessa. Tammikypsytyksen tuoma kevyt mausteisuus täydentää hedelmäisiä aromeja. Punasävytteisestä aromimaailmasta voi löytää muun muassa kirsikkaa ja metsämansikkaa. Kevyehkö, hillomaisen hedelmäinen maku on pyöreä ja helposti lähestyttävä. Jälkimaku on raikas, pehmeän tanniininen, yrttinen. Punajuuriruokien ohella syksyiset sorsaruuat ovat kokeilemisen arvoisia viinin kanssa.

Uusimmat

Ruoka

Resepti: Lempikarkkien makumaailmasta – suolakinuskileivokset

Kypsä valkuainen korvaa lihaa

Helposti lähestyttävä laatuviini vei voiton

Parasta parsalle

Hyödynnä parsan kuoret ja kannat

Parsa on paras

Mustaa makiaa

Lasi luomuproseccoa

Laadukkaalla veitsellä ruoanvalmistus on juhlaa

IPA-olut ilman alkoholia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.