Täsmäisku pastalle

Lo Zoccolaio Dolcetto d’Alba 2014

Piemonten punaisista saa yleensä pulittaa useita kymmeniä euroja, siitä pitävät huolen Nebbiolosta valmistetut statusviinit barolo ja barbaresco. Arkisille pastaruuille kannattaa hankkia edukkaampia dolcetto-viinejä. Dolcetto on Piemonten aikaisin syyskuussa kypsyvä, melko tanniininen lajike. Se on parhaimmillaan muutaman vuoden ikäisenä. Ilman tammea valmistettu punaviini on tuoksultaan hennon savuinen ja tummien murskattujen marjojen sävyttämä. Siinä on myös vaniljan, neilikan ja yrttien sävyjä. Nuorekas, keskitäyteläinen ja räjähtävän marjainen maku, joka muistuttaa kirpeää puolukkaa. Jälkimaku on ryhdikäs ja kermamaisen hapankirsikkainen. Tarjoa reilusti viilennettynä.

Uusimmat

Ruoka

Resepti: Lempikarkkien makumaailmasta – suolakinuskileivokset

Kypsä valkuainen korvaa lihaa

Helposti lähestyttävä laatuviini vei voiton

Parasta parsalle

Hyödynnä parsan kuoret ja kannat

Parsa on paras

Mustaa makiaa

Lasi luomuproseccoa

Laadukkaalla veitsellä ruoanvalmistus on juhlaa

IPA-olut ilman alkoholia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.