Yöpakkaset maustavat palsternakan

Ensi viikolla (10.–16.10.) vietetään valtakunnallista palsternakkaviikkoa.

Palsternakka on porkkanan lähisukulainen, mutta vaaleampi ja voimakkaamman makuinen. Sen maku on parhaimmillaan syksyllä ensimmäisten yöpakkasten jälkeen.

Palsternakka on myös ravintosisällöltään arvokasta syötävää. Sen sisältämät eteeriset öljyt ja korkea sokeripitoisuus antavat sille aromikkaan maun. Se sisältää juuresten tapaan runsaasti hiven- ja kivennäisaineita kuten kaliumia.

Palsternakkaa käytetään perinteisesti liemijuureksena purjon, sellerin ja persiljan rinnalla. Nykyisin sitä on alettu käyttää myös padoissa, keitoissa, gratiineissa ja kasvispihveissä. Se sopii myös perunan tavoin soseeksi tai vaikkapa leivonnaisiin. Palsternakka on myös erinomainen uunijuures ja pannulla paistettuna liharuokien lämmin lisäke.

Palsternakka saattaa aiheuttaa joillekin allergisia reaktioita eikä kypsentäminen tai pakastaminen vähennä sen allergisoivaa ominaisuutta. Lähde: satokausikalenteri.fi

Uusimmat

Ruoka

Resepti: Lempikarkkien makumaailmasta – suolakinuskileivokset

Kypsä valkuainen korvaa lihaa

Helposti lähestyttävä laatuviini vei voiton

Parasta parsalle

Hyödynnä parsan kuoret ja kannat

Parsa on paras

Mustaa makiaa

Lasi luomuproseccoa

Laadukkaalla veitsellä ruoanvalmistus on juhlaa

IPA-olut ilman alkoholia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.