HS: Britanniassa uusnatsijärjestöön kuulumisesta syytetty sotilas entinen Suomen vastarintaliikkeen aktiivi

Brittipoliisi STT:lle: Sotilas on käsityksemme mukaan Suomen kansalainen.

Uusnatsijärjestö Suomen vastarintaliikkeen entisen johtohahmon Esa Holapan mukaan Britanniassa uusnatsijärjestöön kuulumisesta syytetty sotilas on liikkeen entinen aktiivijäsen, kertoo Helsingin Sanomat.

Ryhmä käyttää nykyisin nimeä Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen osasto.

Holappa kertoo lehdelle, että kyseinen suomalaistaustainen mies oli vastarintaliikkeen Turun alueen aktiivijäsen ja keskustellut avoimesti ideologiastaan uusnatsien kansainvälisillä verkkofoorumeilla.

Holappa arvelee, että miehellä saattaa olla Britannian ja Suomen kaksoiskansalaisuus. Hän sanoo lehdelle, että mies lähti Turusta vuonna 2013.

– Hän lähti Britanniaan nimenomaan liittyäkseen siellä armeijaan. Suomen vastarintaliikkeestä hän ei ole muodollisestikaan eronnut, eli hän on edelleen aatteen kannattaja, ja on todennäköisesti pitänyt yhteyksiä järjestön jäseniin Suomessa, Holappa kertoo HS:lle.

Myös STT on esittänyt Holapalle haastattelupyynnön tänään.

West Midlandsin poliisista kerrottiin aiemmin tänään STT:lle, että brittipoliisin käsityksen mukaan uusnatsijärjestöön kuulumisesta syytetty sotilas on Suomen kansalainen. Poliisin tiedotteen mukaan häntä syytetään kiellettyyn uusnatsijärjestöön kuulumisesta, terroristiseen toimintaan mahdollisesti liittyvän materiaalin hallussapidosta, rasistisiin tekoihin kiihottavista kirjoituksista ja pippurisumutteen laittomasta hallussapidosta.