Kysely: Yli puolet amerikkalaisista toivoo Trumpin sulkevan Twitter-tilinsä

Tulevaa presidenttiä seuraa Twitterin kautta yli 19,5 miljoonaa ihmistä.

Kyselytutkimuksen mukaan yli puolet amerikkalaisista toivoo, että Yhdysvaltain presidentiksi valittu republikaanien Donald Trump sulkee Twitter-tilinsä aloittaessaan presidenttinä.

Amerikkalaisen Quinniapiacin yliopiston tutkimuksessa 64 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, ettei Trumpin kannata pitää henkilökohtaista Twitter-tiliään noustessaan presidentiksi.

18–34-vuotiaista peräti 71 prosenttia toivoo Trumpin sulkevan Twitter-tilinsä. Demokraattien kannattajista 80 prosenttia toivoo Trumpin henkilökohtaisen Twitter-tilin lakkauttamista.

Quinniapiacin yliopiston kyselyyn vastasi 5.–9. tammikuuta yhteensä 899 aikuista amerikkalaista.

Donald Trumpin Twitter-tilillä on yli 19,5 miljoonaa seuraajaa. Trumpin somekommentit ovat aiheuttaneet lukuisia kohuja, sillä Trump on tullut tunnetuksi kyseenalaisista twiiteistään ja äkkipikaisesta kirjoittelustaan.

Viimeksi tänään keskiviikkona Trump viestitti Twitterin kautta, ettei hänellä ole mitään tekemistä Venäjän kanssa ja lopetti twiittinsä kirjoittamalla:

– Elämmekö natsi-Saksassa?

Aiemmin tällä viikolla Trump haukkui näyttelijä Meryl Streepin olevan yksi Hollywoodin "yliarvostetuimmista näyttelijöistä" sen jälkeen, kun Streep oli arvostellut tulevaa presidenttiä puheessaan.

Trumpin virkaanastujaiset järjestetään 20. tammikuuta. Tuolloin hän saa käyttöönsä Yhdysvaltain presidentin virallisen Twitter-nimen, joka on POTUS (President of the United States). POTUS-tiliä käyttää siihen asti presidentti Barack Obama.

Kyselytutkimuksesta kertoi Ad Week.

Lähteet:

Quinnipiac University

Ad Week