Messi johti Barcelonan voittoon Juventuksesta

Lionel Messi osoitti tiistaina Neymarin lähdön jälkeen arvonsa Barcelonalle. Argentiinalainen Messi johti Barcelonan 3–0-kotivoittoon Juventuksesta jalkapallon Mestarien liigan avauskierroksella.

Messi viimeisteli 45. minuutilla 1–0, kun hän Luis Suarezin seinäsyötöstä sijoitti pallon tarkasti vastustaja Juventuksen maalin oikeaan alanurkkaan.

Osuma oli Messille henkisesti vapauttava, sillä hän toimitti pallon ensimmäistä kertaa urallaan Juventuksen maalivahtisuuruus Gianluigi Buffonin taakse.

Messi-näytös huipentui toisella puoliajalla 69. minuutilla, kun hän ampui 3–0. Tilanteessa Neymarin korvaajaksi soviteltava Ousmane Dembele ja konkari Andres Iniesta sekoittivat ylösjuoksuillaan varamiehisen Juventuksen puolustusta.

Messi pohjusti myös Barcelonan toisen puoliajan alun 2–0-osuman. Hänen esityöstään Ivan Rakiticin oli helppoa ampua pallo verkkoon.

Barcelona hallitsi toisella puoliajalla peliä selvästi. Messi oli jo aiemmin vähällä tuplata maalisaldonsa, mutta oikea pystytolppa oli pallon tiellä.

Kotijoukkue sai D-lohkon avausottelussa pienen hyvityksen viime keväältä, jolloin Juventus pudotti Barcelonan jatkosta puolivälierissä.

Alkulohkon toisessa ottelussa portugalilainen Sporting höykytti vieraissa kreikkalaista Olympiakosia 3–0.

Neymarkin osui

Viime kesänä ranskalaiseen Paris Saint-Germainiin ennätyksellisellä 222 miljoonan euron summalla siirtynyt Neymar näyttää sopeutuneen PSG:hen hyvin.

Neymar teki 19. minuutilla vierasjoukkueen avausmaalin ja johti PSG:n 5–0-murskavoittoon skotlantilaisesta Celticistä.

B-lohkon toisessa ottelussa niin ikään ennakkosuosikkeihin lukeutuvalle Bayern München otti 3–0-kotivoiton belgialaisesta Anderlechtista.

Muista ennakkosuosikeista A-lohkossa Jose Mourinhon luotsaama Manchester United venytti viime aikojen voittoputkeaan, kun se kaatoi kotikentällään sveitsiläisen Baselin 2–0. C-lohkossa Chelsea murskasi azerbaidzhanilaisen Karabahin 6–0.