Päävalmentajalla usean alppihiihtäjän olympiatavoite

Miehissä olympialaisiin on mahdollisuuksia etenkin Samu Torstilla, Andreas Romarilla ja kenties Marcus Sandellilla.

Suomen alppihiihtomaajoukkueen tavoite on saada kolmesta neljään mies- ja yhdestä kahteen naisurheilijaa Pyeongchangin olympialaisiin.

– Jos saamme olympialaisiin neljä miestä ja kaksi naista, suoritus on kova, alppihiihtomaajoukkueen päävalmentaja Janne Haarala myöntää.

Suomella on tällä hetkellä miehissä kaksi ja naisissa yksi maapaikka. Lisäksi Santeri Kiiveri on varmistanut paikkansa paralympialaisten alppihiihdossa.

Miehissä olympialaisiin on mahdollisuuksia etenkin Samu Torstilla, Andreas Romarilla ja kenties Marcus Sandellilla. Näillä näkymin suurta menestystä ei helmikuussa järjestettävistä kisoista ole suomalaisille tiedossa.

– Jos Samu pysyy terveenä, hän pystyy menestymään. Myös Andreas on papereissamme olympiaedustaja. Ainoa pieni huoleni on hänen rankingsijoituksensa, Haarala sanoo.

Naisissa Suomella on nuori, kolmen urheilijan maajoukkueryhmä. Siihen kuuluvat Riikka Honkanen, Hilla Hannola ja Nella Korpio.

– Korpiolle tuli valitettava pohjeluun murtuma. Naisissa menemme Eurooppa-cup edellä.

Nuorten kisoissa menestynyt Honkanen sanailee olympialaisista varovasti.

– Jos realistisia ollaan, ehkei vielä näissä mutta sitä seuraavissa olympialaisissa minulta voidaan odottaa jotain suurempaa. Päätavoitteeni on Eurooppa-cupissa ja siellä menestymisessä.

Maailmancupin kausi alkaa 28. lokakuuta Itävallan Söldenissä. Suomalaispujottelijat pääsevät kotirinteille Levin maailmancupin kisassa marraskuussa.