Vetterille keihään MM-kulta, Tero Pitkämäki sijoittui viidenneksi

Pitkämäki kiskaisi kolmannella kierroksella parhaansa 86,94 metriä.

Tero Pitkämäen avausheitto miesten keihään MM-finaalissa kantoi 83,49 metriä. Pitkämäki sijoittui heitollaan ensimmäisellä kierroksella viidenneksi.

Kärkipaikkaa pitää Saksan Johannes Vetter 89,89 heitollaan. Hänen lisäkseen myös Trinidad ja Tobagon Keshorn Walcott, Tshekin Petr Frydrych ja Saksan Thomas Röhler heittivät yli 84 metrin.

Toisella heittokierroksella Pitkämäen ohi menivät myös Tshekin Jakub Vadlejch sekä Saksan Andreas Hoffmann. Pitkämäen toinen heitto jäi alle 80 metrin, joten hän oli toisen kierroksen jälkeen seitsemäntenä. Kärjessä pysyi Vetter ensimmäisen kierroksen liki 90-metrisellään.

Kolmannella kierroksella Pitkämäki heitti 86,94 metriä ja nosti sijoitustaan kahdeksannesta neljänneksi jatkaen mukana viimeisillä heittokierroksilla.

Neljännellä kierroksella Tero Pitkämäen heitto jäi alle 80 metrin ja sijoitus tippui pykälällä viidenneksi. Neljän kierroksen jälkeen kisaa johtaa Johannes Vetter (89,89), toisena Jaub Vadlejch (89,73), kolmantena Thomas Röhler (88,26) ja neljäntenä Petr Frydrych (87,93).

Viides kierros ei tuonut parannusta Pitkämäen tilanteeseen. Heitto jäi reilusti alle 80 metrin ja Pitkämäki astui sen yli.

Pitkämäki ei parantanut myöskään viimeisellä kierroksella, joten sijoitukseksi varmistui viides tila. Maailmanmestaruus meni Saksaan Johannes Vetterille.