Jääkiekon MM-kisat 2015 - Praha ja Ostrava, Tshekki

Blogit

Pressiboksi

Tämä oli tässä, kiitoksia kaikille

2 kommenttia

Tietoa MM-kisoista

Valko-Venäjän Minskissä pelattujen jääkiekon MM-kilpailuiden jälkeen kisaorganisaatio siirtyy yhdentoista vuoden tauon jälkeen Tshekkiin. Pelipaikkoina kevään MM-kisoissa ovat pääkaupunki Praha sekä Ostrava, joista Suomi pelaa kisakoitoksensa pääosin jälkimmäisessä. Tshekin MM-kisojen ajankohta on 1.–17 toukokuuta 2015.

Keskisuomalainen seuraa kisat ja Leijonien taipaleen alusta loppuun jälleen kerran tiiviisti paikan päältä.

Vuoden 2015 maailmanmestaruuskisoja havitteli myös Ukraina, mutta toukokuussa 2010 järjestetyssä valintatilaisuudessa kisapaikaksi valittiin odotetusti Tshekki 84 äänellä. Ukrainan kannatus jäi äänestyksessä 22 ääneen.

Jääkiekon MM-turnaus pelattiin Tshekissä edellisen kerran vuonna 2004. Suomi jäi noissa Tshekin-kisoissa kuudenneksi. Suomi selviytyi alkulohkoista jatkoon toisena, mutta jatkolohkoissa sekä Slovakia että Ruotsi olivat parempia. Puolivälierissä Suomea vastaan luisteli Kanada, jonka Dany Heatley iski 5–4-jatkoaikaosuman ajassa 65.33 ja ratkaisi jatkopaikan kanadalaisille.

Ennen Tshekin vuoden 2004 kisoja maailmanmestaruudesta on kisattu Tshekkoslovakiassa 8 kertaa vuosina 1933, 1938, 1947, 1959, 1972, 1978, 1985 ja 1992.

Ensi kevään MM-kisoissa Suomi kohtaa alkulohkossaan Venäjän, Yhdysvallat, Slovakian, Norjan, Valko-Venäjän, Slovenian ja Tanskan. Toisessa lohkossa pelaavat Ruotsi, Kanada, Tshekki, Sveitsi, Latvia, Ranska, Saksa ja Itävalta. Molempien alkulohkojen neljä parasta jatkavat puolivälieriin, joista edetään kohti finaaleita välierien kautta.

Suomi palasi keväällä 2014 mitalikantaan kahden vuoden tauon jälkeen, kun Leijonille ripustettiin hopeiset mitalit kaulaan finaalin päätteeksi Minskissä 25. toukokuuta. Suomi kohtasi finaalissa Venäjän, mutta hopeisesta mitalista jäi suuhun karvas maku senkin takia, että vaikka Venäjä olikin kiistatta kisojen kovin joukkue, tuomareiden katsottiin viheltäneen jäähyjä venäläisväritteisten lasien takaa. Venäjä teki finaalissa lopulta neljä ylivoimamaalia ja voitti kultaa lukemin 5–2.

Vuonna 2014 Suomi oli mitalikannassa myös olympialaisissa, joissa se pöllytti USA:n pronssiottelussa 5–0-murskajaisin. Näin ollen mikään muu ei kevään 2015 maailmanmestaruuskilpailuista riitä kuin mitali – jonka mielellään olisi oltava kultainen.

Suomi on voittanut jääkiekon maailmanmestaruuden kahdesti, vuonna 1995 ja 2011. Hopeaa se on ottanut seitsemän kertaa ja pronssille yltänyt kolmesti.

Suomeen MM-kisat televisioi MTV3. Osa otteluista nähdään avoimilla ja osa maksukanavilla. Kello on Tshekissä tunnin vähemmän kuin Suomessa, joten ottelut pelataan tuttuun tapaan iltapeleinä.

Vuoden 2016 maailmanmestaruuskilpailuiden on kerrottu pelattavan Venäjällä Moskovassa ja Pietarissa.