Jääkiekon MM-kisat

Yllättävä tulos: Näin moni katsoo MM-kisoja ilmaiseksi YouTubesta

Jääkiekon MM-kotikisojen suurimpia puheenaiheita ovat olleet hinnakkaat kisaliput sekä niukat mahdollisuudet seurata kaikkia otteluita televisiosta ilmaiseksi.

Lisää vettä myllyyn saatiin viime viikolla, kun uutisotsikoihin nousivat jääkiekon MM-kisojen ilmaiset nettilähetykset. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n pääsponsori Skoda esittää nimittäin kaikki MM-ottelut ilmaiseksi YouTube-kanavallaan.

Ilmaisen kanavan katselu on tosin estetty suomalaisilta tietokoneilta niin kutsutun geoblokkauksen avulla, mutta esto on ollut helposti poistettavissa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että otteluita on seurattu myös suomalaisissa kodeissa.

YouTube-kanavan näyttökertojen perusteella voidaan kuitenkin päätellä, että netissä jääkiekko-otteluita seuranneiden henkilöiden määrä ei ole tavattoman suuri. Tämä johtunee siitä, että ottelut näytetään puolen tunnin viivellä.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton pääsponsorin Skodan YouTube-sivulla oli maanantaiaamuun mennessä hieman yli 1,8 miljoonaa näyttökertaa. 

Videoiden näyttökertojen määrä ei kuitenkaan kerro sitä, kuinka monta ihmistä palvelussa on käynyt. Esimerkiksi KSML.fi:ssä oli viime viikolla yli 1,2 miljoonaa sivunäyttöä. Eri kävijöiksi muutettuna määrä on 256 000 ihmistä.

Tämän perusteella voi päätellä, että 1,8 miljoonaa videon näyttökertaa tarkoittanee muutamia satojatuhansia ihmisiä. Kiekkolähetyksiä voi katsoa ympäri maailmaa, joten vain osa katsojista on suomalaisia. Näin ollen luku on pieni verrattuna siihen, kuinka paljon ilmaisista nettilähetyksistä on kohistu.

Tilaajia jääkiekon MM-kisojen YouTube-kanavalla on vain runsaat 9000.

Suomessa MTV Media omistaa yksinoikeudet MM-kotikisojen televisiolähetyksiin. Nettilähetysten seuraaminen ei kuitenkaan ole suomalaisillekaan laitonta.

Näin katsot MM-pelit ilmaiseksi verkosta

Uusimmat

Jääkiekon MM-kisat

USA voitti Leijonat - Laine ja Jokinen toivat Leijonat maalin päähän

Barkovin oli pakko kehua Kanadaa

Kari Jalonen jättää hyvän Leijona-perinnön

Yli puolet suomalaisista seurasi MM--finaalia televisiosta

Kommentti: Mitä jäi käteen Venäjän MM-kisoista

Aho pettyi raskaasti, mutta NHL odottaa - "Loistava nuori pelaaja"

MM-kulta noteerattiin vaisusti Kanadassa

Laineen käsittämätön kausi päättyi pettymykseen - "Varmaan sen naamastakin näkee"

Laine: Varmaan naamasta näkee, että iso pettymys

Venäjä murskasi USA:n ja otti pronssia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.