Päättyykö Kukkosen mittava maajoukkueura tänään? - "Ainakin yhden vielä pelaan"

Elokuussa 36 vuotta täyttävä leijonakapteeni on pelannut kymmenet MM-kisat ja kolme olympialaiset.

Kapteeni Lasse Kukkonen oli Kölnin lauantai-illassa kallella kypärin. Ruotsi rynnisti MM-finaaliin 4-1 -voitolla, eikä antanut Suomelle juurikaan mahdollisuuksia.

- Erikoistilanteet hävittiin ja siihen hävittään tämä peli, Kukkonen puri huulta.

- Sydäntä ja halua oli paljon, mutta nyt se ei riittänyt, hän lisäsi.

Tämänkertaisen leijonalauman hyvästä hengestä on puhuttu paljon. Kukkonen totesi aiemmin, että liikenteessä olisi hyvähenkisin porukka, jossa hän on kuunaan pelannut. Kippari halusi kuitenkin hieman oikoa puheitaan, nostaa leijonat ylipäätään framille.

- Aiemminkin on ollut tosi paljon hyvähenkisiä maajoukkueita. Leijonapaitaan on joka kerta kiva tulla. On aina sellainen olo kuin näksi vanhoja kavereita pitkästä aikaa, Kukkonen selvitti.

- Sellainen oli tämäkin joukkue. Uskottiin toinen toisiimme ja haluttiin auttaa kaveria, hän kertoi.

Pettymyksen jälkeen edessä olisi vielä iltapäivän pronssiottelu, kahden pettyneen joukkueen välinen vääntö. Vastaan asettuu Kanadalta lauantaina pahan selkäsaunan kolmannessa erässä saanut Venäjä.

- Unelma karahti karille, mutta tällä joukkueella on vielä 24 tuntia tarinaa jäljellä. Katsotaan millainen muisto siitä jää, Kukkonen tuumasi.

Kymmenet MM-kisat ja kolmet olympialaiset kiertänyt luotettava sotaratsu täyttää elokuussa 36 vuotta. Tulevaisuuttaan leijonapaidassa hän ei osannut ennakoida.

- En tiedä vielä. Ainakin yhden pelin pelaan, Kukkonen heitti.

Ruotsi tuhosi leijonat ylivoimalla - Peli karkasi rimpuiluksi