Ruotsi tuhosi leijonat ylivoimalla - Peli karkasi rimpuiluksi

Pulinat pois, tulos on taulussa.

Ruotsi oli MM-välierässä yksinkertaisesti parempi ja ansaitsi 4-1 -voittonsa ilman muuta.

Tai ei ehkä yksinkertaisesti, vaan kaksin tai jopa kolminkertaisesti...

Leijonat sai heti kättelyssä melkoista shokkihoitoa, kun Alexander Edler latasi Ruotsin ensimmäisestä paikasta 1-0. Jani Lajunen hävisi aloituksen aivan pystyyn Nicklas Bäckströmille ja Edler tulitti tarkasti tolpan juureen ennen kuin kaksi minuuttia ehti täyttyä.

- Tuollaiset aloitukset pitäisi pystyä voittamaan tai sitten pitäisi ainakin päästä blokkaamaan laukauksia, Lajunen murehti aloituksia.

Joonas Kemppainen pääsi tälläämään 1-1 -kavennuksen vain vajaat kolme minuuttia myöhemmin, mutta siihen Suomen maalinteko sitten hyytyikin.

Toisessa erässä tasainen avauserä alkoi olla kuin muisto vain. Ruotsi pääsi hinkkaamaan kolmeen otteeseen ylivoimalla ja kumautti niistä kaksi maalia. Leijonien alivoimapeli jätti toivomisen varaa, mutta toistaalta John Klingbergin ja William Nylanderin osumat olivat kyllä tekemällä tehtyjä.

- V-tuttaahan se, kun kustiin peli, Juhamatti Aaltonen summasi, vaikka kyse tosiaan oli enemmän vastustajan paremmuudesta kuin leijonien itsensä "kusemisesta".

"Jouduimme puolustamaan"

Tasakentällisin pelatessa joukkueiden välinen raju materiaaliero alkoi illan edetessä vääjämättä tulla esiin. 19 NHL-pelaajan tähdittämä Tre Kronor ei juuri antanut Suomelle mahdollisuuksia hyökkäyspeliin. Leijonien peli karkasi rimpuiluksi.

Finaaliin asti ei lopulta ollut mitään saumaa.

Kolmannessa erässä jostain olisi pitänyt kaivaa turboahdettu kiri, mutta sellaista ei löytynyt kirveelläkään. Ruotsi on aina ollut johtoasemapelaamisen erikoisosaaja, niin tälläkin kertaa. Joakim Nordström viimeisteli vielä varmemmaksi vakuudeksi 4-1 -maalin kolmannen erän puolivälin jälkeen.

- Päästiin ensimmäisen takaiskun jälkeen peliin mukaan, mutta toisessa erässä hukkasimme kiekkoja, istuimme liikaa jäähyllä ja hävisimme liian paljon aloituksia, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

- Aloitusten voittoprosentti oli vain hieman päälle 30 ja sitä kautta jouduimme puolustamaan aika paljon, hän lisäsi.

Päävalmentaja uskoi, että leijonalauma kasaa vielä kerran itsensä huomiseen pronssipeliin Venäjää vastaan.

- Tärkeintä on unohtaa tämä ja keskittyä huomiseen. Meillä on hyvä joukkue ja jokainen pelaaja haluaa varmasti lyödä Venäjän. Ei MM-välieriä tai pronssipelejä kenenkään uralle määränsä enempää tule, Marjamäki sanoi.

Päättyykö Kukkosen mittava maajoukkueura tänään? - "Ainakin yhden vielä pelaan"

Kaksoset Ruotsin mestaruuden tae? - "Viimeksikin oli"

Kommentti: Kasvojen pesu onnistui - Marjamäki pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä

Kanada taas finaaliin! - Venäjä romahti nolosti päätöserässä