Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 11.05.2012 14:11
A A A

Tässä ohje: Näin katsot MM-pelit ilmaiseksi verkosta

Kuva: Vesa Moilanen Suomi kaatoi Ranskan torstai-illan ottelussa maalein 7-1.

Suomi kaatoi Ranskan torstai-illan ottelussa maalein 7-1.

Jääkiekkoa intohimoisimmin seuraavat, mutta maksullisista kanavilta kieltäytyneet fanit ovat katsoneet MM-otteluita netistä ilmaiseksi.

Suomessa ainostaan 12 ottelua näytetään ilmaiseksi televisiosta. MM-kisojen muut 52 ottelua nähtävillä ainostaan maksullisilla kanavilla. Näin ollen kaikki muut paitsi Suomen ottelut ja ratkaisupelit näkyvät maksullisten kanavien kautta.

Otteluita on kuitenkin päässyt seuraamaan ilmaiseksi verkosta kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n pääsponsorin Skodan YouTube-kanavalla.

Vaikka otteluiden seuraaminen netistä on estetty Suomessa niin sanotun geoblokkauksen avulla, ei se ole osoittautunut esteeksi. Esto on nimittäin helposti kierrettävissä suomalaisista tietokoneista, ja tekoa pidetään laillisena. Ottelut näytetään netissä puolen tunnin viiveellä.

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen toiminnanjohtaja Antti Kotilainen sanoo Ylen torstaina julkaisemassa jutussa, ettei geoblokkauksen kiertävä katsoja riko lakia.

– Jollei YouTube korjaa tilannetta rakentamalla parempaa maablokkausta, niin käytännössä puuttuminen on erittäin hankalaa, Kotilainen sanoo.

Näin ollen ottelut voi  katsoa YouTubesta käyttämällä esimerkiksi Firefox-selainta. Tämän jälkeen selaimeen täytyy ladata YouTube Unblocker -lisäosa. Saat lisättyä YouTube Unblocker -lisäosan tästä.

Tämän jälkeen selaimesi ei tunnista tietokoneesi sijaitsevan Suomessa, vaan sijaintisuodatin valitsee koneelle jonkin muun maan asetukset.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton pääsponsorin Skodan YouTube-sivulle pääset tästä.

Onko oikein, että nettilähetyksien seuraaminen estetään tietyiltä mailta?

Lähetä linkki
Sähköposti

Jääkiekon MM-kisat

Seuraa meitä Facebookissa