Yllättävä tulos: Näin moni katsoo MM-kisoja ilmaiseksi YouTubesta

Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 14.05.2012 10:29

Jääkiekon MM-kotikisojen suurimpia puheenaiheita ovat olleet hinnakkaat kisaliput sekä niukat mahdollisuudet seurata kaikkia otteluita televisiosta ilmaiseksi.

Lisää vettä myllyyn saatiin viime viikolla, kun uutisotsikoihin nousivat jääkiekon MM-kisojen ilmaiset nettilähetykset. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n pääsponsori Skoda esittää nimittäin kaikki MM-ottelut ilmaiseksi YouTube-kanavallaan.

Ilmaisen kanavan katselu on tosin estetty suomalaisilta tietokoneilta niin kutsutun geoblokkauksen avulla, mutta esto on ollut helposti poistettavissa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että otteluita on seurattu myös suomalaisissa kodeissa.

YouTube-kanavan näyttökertojen perusteella voidaan kuitenkin päätellä, että netissä jääkiekko-otteluita seuranneiden henkilöiden määrä ei ole tavattoman suuri. Tämä johtunee siitä, että ottelut näytetään puolen tunnin viivellä.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton pääsponsorin Skodan YouTube-sivulla oli maanantaiaamuun mennessä hieman yli 1,8 miljoonaa näyttökertaa. 

Videoiden näyttökertojen määrä ei kuitenkaan kerro sitä, kuinka monta ihmistä palvelussa on käynyt. Esimerkiksi KSML.fi:ssä oli viime viikolla yli 1,2 miljoonaa sivunäyttöä. Eri kävijöiksi muutettuna määrä on 256 000 ihmistä.

Tämän perusteella voi päätellä, että 1,8 miljoonaa videon näyttökertaa tarkoittanee muutamia satojatuhansia ihmisiä. Kiekkolähetyksiä voi katsoa ympäri maailmaa, joten vain osa katsojista on suomalaisia. Näin ollen luku on pieni verrattuna siihen, kuinka paljon ilmaisista nettilähetyksistä on kohistu.

Tilaajia jääkiekon MM-kisojen YouTube-kanavalla on vain runsaat 9000.

Suomessa MTV Media omistaa yksinoikeudet MM-kotikisojen televisiolähetyksiin. Nettilähetysten seuraaminen ei kuitenkaan ole suomalaisillekaan laitonta.

Shahin Doagu, Ville Grahn

Uskotko vielä Suomen menestykseen jääkiekon MM-kisoissa?

Keskustelua aiheesta

"Lisää vettä myllyyn saatiin viime viikolla, kun uutisotsikoihin nousivat jääkiekon MM-kisojen ilmaiset nettilähetykset. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n pääsponsori Skoda esittää nimittäin kaikki MM-ottelut ilmaiseksi YouTube-kanavallaan."

Minä en nyt ymmärrä vinkunaa tästä. YLEpakkovero ka...

Fillarilla 14.5.2012 11:14:42

Vastauksia: 3 Osallistu keskusteluun

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa