Jalkapallo

JJK:lla jo nyt europeliongelma

Kettulauman päävalmentaja Kari Martonen oli lauantain nihkeästä Inter-ottelusta huolimatta tyytyväinen miehistöönsä. Hänen mukaansa mitali oli jyväskyläläisille täysin ansaittu.

– Olisi ollut iso vääryys, jos emme olisi mitalia saavuttaneet. Meillä on ollut hyvä kausi ja tämä on hyvä palkinto siitä, JJK-luotsi sanoi.

Martosen mukaan JJK:n pelaaminen meni tällä kaudella ison harppauksen eteenpäin. Hänen mukaansa prosessi on kuitenkin kesken.

– Askeleita otetaan ylöspäin pikku hiljaa. Tämä on prosessi, jota ei vuodessa saada kuntoon. Viime vuonna oltiin putoamiskarsinnoissa, nyt pronssilla. Ehkä ensi vuonna ollaan jossain korkeammalla, Martonen heitti.

Nihkeästä päätösottelusta huolimatta JJK:n kausi päättyi riemukkaisiin tunnelmiin. Pronssimitali tarkoitti myös sitä, että ensi vuonna jyväskyläläiset pääsevät pelaamaan europelejä.

– Ei kai mitalin värillä ole lopulta isoa merkitystä. Tärkeintä oli se, että saimme paikan Eurooppaan. Tavoite täyttyi tämän kauden osalta ja se on huikeeta, mainion kauden pelannut hyökkääjä Mikko Manninen sanoi.

– Meihin ei välttämättä ihan kaikki uskonut ennen kauden alkua, mutta me itse uskoimme koko ajan. Jyväskylä ansaitsee menestyvän joukkueen. Tämä on iso juttu, hän jatkoi.

Missä pelataan?

Ensi kaudella JJK:lla on kuitenkin edessä kinkkinen europeliongelma. Harjun stadionilla ei nimittäin euro-otteluita saa pelata, koska stadionilla ei ole riittävää määrää kuppi-istuimia. Edessä onkin ottelun/otteluiden pelaaminen jossain toisessa kaupungissa.

– Ilmeisesti Tampereellakaan ei saa niitä pelejä pelata, koska kentän mitta ei riitä. Vaihtoehtoina tällä hetkellä ovatkin Oulu tai Lahti, toimitusjohtaja Joni Vesalainen kertoi mitalihuuman keskellä.

JJK aikoo juhlia mitaliaan Itämeren aalloilla. Pelaajat ja seuraväki lähtivät nimittäin Turusta kauden päättävälle faniristeilylle.

Juhlat jatkuvat myös ensi viikolla Jyväskylässä. Vesalaisen mukaan seura aikoo järjestää ainakin jonkinlaisen kansanjuhlan mahdollisesti joko tiistaina tai keskiviikkona. JJK tiedottaa tilaisuuden ajankohdasta vielä myöhemmin.

Uusimmat

Jalkapallo

Mitä puhuttiin suljetun kopin uumenissa? - JJK jatkaa nousujahtia

Bayern käynnisti Bundesliigan kauden murskavoitolla

Maalivahti Solo hyllytettiin USA:n naisten maajoukkueesta – kutsui ruotsalaisia pelkureiksi

Manchester City jatkoon Mestarien liigassa

Hetemaj kieltäytyi MM-karsintapelistä Kosovoa vastaan

SJK hankki espanjalaispuolustaja Aimarin

Leganes avasi voitolla pääsarjauransa Espanjan jalkapallossa

Hurjassa vireessä oleva Pukki iski jälleen osuman

Real Madrid aloitti Espanjan liigan maalijuhlilla

KuPS murskasi lopussa liigajumbo PK-35:n

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.