Voittomaalari Pukki maalistaan Ylelle: "Kiva, ruma, helppo"

Suomi otti toisen peräkkäisen voittonsa jalkapallon miesten MM-karsinnoissa.

Suomi otti toisen peräkkäisen voittonsa jalkapallon miesten MM-karsinnoissa, kun Kosovo kaatui 1–0. Maalin Albanian Shkoderissa teki 83. minuutilla Teemu Pukki.

Lauantaina Tampereella Islannin voittanut Suomi sai tehdä kovasti töitä Kosovon hakiessa karsintahistoriansa avausvoittoa. Pukki pelasti kuitenkin pisteet, kun hän pääsi läheltä laukomaan Kosovon maalivahti Samir Ujkanin torjuman pallon verkkoon. Ujkani joutui venymään Kasper Hämäläisen puskuun, ja Hämäläiselle syöttänyt Pukki oli kärkkäänä irtopallossa.

– Kappe puski ja pääsin palloon. Kiva, ruma, helppo, noita on kiva tehdä, karsintojen toisen ja A-maajoukkueuransa kymmenennen maalin tehnyt Pukki kertoi Ylen tv-haastattelussa.

– Ei mikään paras peli (Suomelta), mutta voitto saatiin ja itse sai sen maaliin, mitä kovasti tarvitsi. Meillä oli lähellä tilanteita, mutta ei. Mutta tällä kertaa tuo oli riittävä.

Pukki osui maajoukkueessa edellisen kerran viime syksynä, kitkerässä vierastappiossa Islannille. Tuo tappio sävelsi Suomen karsinnat mollivoittoisiksi, ja Huuhkajat jäävät lohkossa viimeistä edelliseksi. Kosovo sentään pysyy takana.

– Karsinnat ei ole mennyt niin kuin haluttiin, mutta nyt on saatu vähän hienonnettua noita numeroita, Pukki pohti syyskuun alun tuplavoittoa.

Albin Granlund ja Fredrik Jensen saivat tililleen A-maajoukkueuran ensimmäisen paikan karsintapelien avauskokoonpanoon, ja kokemattomammista peliin pääsivät myös vaihdosta tulleet Simon Skrabb, Juha Pirinen ja Jasse Tuominen.

Hollannin liigan Twentessä hyvässä vauhdissa oleva Jensen, 19, joutui vaihtoon pohjevamman takia.

– Se on nyt tosi jäykkä ja kipeä. Ei osaa sanoa (vamman vakavuudesta), huomenna nähdään sitten, Jensen sanoi Ylen haastattelussa.

– Olen totta kai iloinen avauspaikasta. Futaaja haluaa aina pelata, nuori lupaus totesi myös.