Kärkikamppailu ratkesi – Auvitu rokotti entistä kotiseuraansa

Hippoksen keskiviikkoillasta ei panoksia puuttunut, kun mittaa toisistaan ottivat JYP ja HIFK. HIFK vei lopulta ottelun ja kolme pistettä luvuin 1–4 (0–2, 1–1, 0–1).

Ensimmäisen erän alkupuoliskolla ei tilastomerkintöjä tehty. Sen sijaan kolme sekuntia yli erän puolivälin sai JYPin Nolan Yonkman jäähyn estämisestä. JYP selvitti varsinaisen alivoiman, mutta juuri kun Yonkman pääsi takaisin peliin, pääsi Joonas Rask sivaltamaan kakkoskiekon ohi Tuomas Tarkin.

Yohann Auvitu rokotti entistä kotiseuraansa vielä erän lopulla, kun hän laukoi siniviivan alta kiekon kohti maalia ja Matt Generous ohjasi kiekon maaliin. 2–0-osuma hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen ajassa 18.38.

JYP pääsi ajassa 27.36 ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Jasse Ikonen huitoi JYPin Mikko Salmiolta mailan kädestä. Ylärimaa lähemmäksi JYP ei kuitenkaan päässyt.

Hetki tämän jälkeen JYPin Topi Nättinen otti itselleen jäähyn, mutta sitä ei ennätetty panna täytäntöön, kun Tommi Taimi ohjasi Teemu Ramstedtin vedon maaliin ja vei vieraat jo 3–0-johtoon. Maali syntyi ajassa 29.55 siirretyn rangaistuksen aikana.

Ajassa 37.28 Markus Nenonen pääsi tuomaan JYPin kahden maalin päähän. Nenonen ampui ranteella maalin suoran hyökkäyksen päätteeksi Joonas Nättisen ja Jaakko Jokisen syötöistä.

Tommi Taimi oli mahdollistamassa JYPin tulemista takaisin peliin mukaan kolmannessa erässä otettuaan jäähyn ajassa 43.30. Maaleja ei tästä erikoistilanteesta kuitenkaan syntynyt.

Kolmannessa erässä nähtiin sekä HIFK:n että JYPin aikalisät ajassa 53.17 ja 57.15. Aikalisän otettuaan pari minuuttia ennen loppua JYP otti myös Tarkin maaliltaan.

Ratkaisun iski ex-JYP Auvitu, joka vielä viimeisellä minuutilla viimeisteli loppuluvuiksi 4–1 heittämällä kiekon tyhjään maaliin.

Tehopakit palasivat, ykkösvahti sivussa - Nyt on panoksena runkosarjan voitto!