Lonkero ja lohileivät ovat kulinaristinen makunautinto

Kiekko-Keskisuomalaisen webväitteet -työryhmä päätti toteuttaa SM-liigan runkosarjan päätöshetkien kynnyksellä vielä yhden haastattelun ennen kuin JYPin liigamiehistö rauhoittaa mediakäytäntönsä pudotuspelien ajaksi. Työryhmän suorittamaan piinapenkkiin valikoitui hurrikaanipelaajista Ossi Louhivaara, jolla tunnetusti riittää pilkettä silmäkulmassa myös toimittajien edessä.

Webväitteiden yhteydessä vauhtilaituri muistelee mm. JYPin mestaruuskeväältä tunnetuksi tulleen aamiasaterian toimivuutta juhlahetkien yhteydessä ja kertoo myös, miksi hurrikaanimiehistön mestaruusmahdollisuudet ovat nyt paremmat kuin viime vuonna.

Ossi Louhivaara, JYPin joukkueessa on tällä hetkellä vapautuneempi ja luottavaisempi ilmapiiri kuin viime vuonna tähän aikaan kaudesta.

– Näen, että se pitää paikkaansa. Nyt olemme pelanneet kovia pelejä ja olleet koko ajan siinä tilanteessa, että olemme saavuttamassa jotain emmekä vain menettämässä jotain. Se on tuonut hyvää fiilistä koppiin, eikä meille ole tullut yhtään sellaisia ohi-päiviä.

Tasainen runkosarjan loppu on parempi pudotuspeleihin valmistautumisen kannalta kuin runkosarjan selkeä voitto.

– Joo, kyllä se näin on. On parempi, että pelaamme tässä vaiheessa jo koko ajan kovia pelejä, jotka jatkuvat myös pudotuspeleissä. Näkisin, että tästä on vain meille hyötyä.

Alkauden vaikeuksista selviytyminen tähän pisteeseen on lisännyt JYPin mestaruusmahdollisuuksia.

– Mahdollisesti kyllä. Tiesimme jo silloin, että meidän oma pelimme on olemassa jossain. Porukalla olemme tehneet kovasti hommia, ja se oma peli on nyt myös löytynyt sieltä. Se on ainakin tiivistänyt meidän porukkaa.

Ässät on liigan tasaisesta kärkiryhmästä mieluisin puolivälierävastustaja JYPille.

– Jaa-a, en ole sen enempää asiaa miettinyt, koska niin moni joukkue on ollut mahdollinen meidän pudotuspelivastustajaksi. Mutta varmaan Ässät olisi ihn hyvä ja sopiva vastustaja meille. Itse tykkään ainakin siitä, että on kivempi pelata kovaa joukkuetta vastaan kuin ennakolta sellaista heikompaa porukkaa vastaan.

Pudotuspeleissä menestyäkseen JYP tarvitsee lisää ratkaisuleveyttä Eric Perrinin ketjun lisäksi.

– Kyllä näen asian näin, koska pudotuspeleissä saattaa enemmän tulla sitä, että pelataan kenttä kenttää vastaan. Jos vastustaja yrittää pelata jonkun kentän tehot pois, silloin muiden pelaajien pitää nousta joukkueesta esiin. Mutta ei minua sekään haittaa, että jos meidän ketju pelaa vastustajan tehoketjun pois ja Perrinin porukka iskee maalit.

Selässäsi on iso apina, koska henkilökohtaisesti maaleja ei ole viime aikoina tullut samaan tahtiin kuin alkukaudesta.

– Apinaa en myönnä. En ole koskaan ottanut maalinteosta paineita, mutta toki maalit voisivat jonkinlaista rentoutta tuoda. Tärkeintä on kuitenkin se, että on paikkoja. Kyllä niitä maalejakin tulee silloin jossain vaiheessa.

”Tärkeintä, että joukkue voittaa” on tyhmä klisee. Todellisuudessa voitto maistuu makeammalta, jos on itse kerännyt tehopisteitä.

– Olen siinä mielessä ehkä jääkiekkoilijana kasvanut, että tehopisteet eivät merkkaa enää juuri mitään. Minun mielestä on kiva torjua myös kiekkoja kropalla ja ottaa mustelmia vastaan, jos se auttaa meitä voittamaan.

Herra Louhivaara pelaa tänä vuonna huikean pudotuspelikevään, iskee ratkaisevan osuman ratkaisevassa finaaliottelussa ja nousee sen myötä Leijonien kevään MM-miehistöön.

– Heh, kuulostaa ihan (Lennart) Petrellin viime keväältä. Tai siihen pitäisi vielä lisätä, että menee ensi syksynä NHL:ään pelaamaan... Kuulostaahan tuo ihan hyvältä, mutta itse vedän kyllä ihan päivä kerrallaan. Mutta pyritään tuohon.

Olet harrastanut nuoruudessasi yleisurheilua, minkä ansiosta et väsy kaukalossa yhtä helposti kuin moni muu liigapelaaja.

– Joo, olin hyvä kestävyyslajeissa ja mulla on pienestä pojasta lähtien ollut hyvä kunto. Siitä on varmasti hyötyä minulle pelihommissa. Se näkyy esimerkiksi siinä, että en mene hapoille ihan yhtä helposti kuin joku toinen pelaaja, joka pelaa samanlaisia minuutteja kaukalossa.

Yleisurheilutaustasi ansiosta olisit myös ylivoimainen JYPin joukkueen sisäisessä 7-ottelussa.

– En tiedä, heittolajit eivät ole yhtään minun vahvuuksia. Olisin aikanaan tehnyt pikkupoikana piiriennätyksen poikien kolmiottelussa, mutta siinä oli mukana kuulantyöntö. Ennätykseen olisi riittänyt joku viisi metriä, mutta minä rassukka en saanut sitä kuulaa lähtemään mihinkään, heh. Jos kisassa olisi pelkkiä kestävyyslajeja, sitten voisin voittaakin.

Lonkero ja lohileivät ovat kulinaristinen makunautinto, joka sopii erinomaisesti juhlahetkiin.

– Heh, pitää paikkansa. Varsinkin kauden kauden jälkeen se on toimiva yhdistelmä. Tarkoitus olisi nauttia myös tänä keväänä samanlaista aamupalaa.

”Ara kerää kunnian, JYP maksaa laskun”